Norwegian fraktet 2,44 millioner i september

Den gode passasjerutviklingen fortsatte for Norwegian i september.

Svein Østerhus

God vekst på langrutene påvirker trafikktallene i positiv retning, fremgår det av en melding fra Norwegian tirsdag morgen.2.435.240 passasjerer fløy med Norwegian i september. Det var en økning på 9 prosent, tilsvarende 205.411 passjerer, sammenlignet med samme måned i fjor.De siste 12 månedene har Norwegian da flydd 25.272.708 passasjerer, tilsvarende en økning på 1 prosent.Den totale trafikkveksten (RPK) økte med 11 prosent, mens kapasiteten (ASK) økte med 3 prosent denne måneden.Yielden (inntekt pr. flydde sete kilometer) var på 45 øre, opp 5 prosent fra 43 øre fra samme måned i fjor, mens RASK (inntekt pr tilgjengelig setekilometer) var på 40 øre, opp 14 prosent fra 35 øre i fjor.Nesten fulle fly Fyllingsgraden på 88,2 prosent er en økning på 6,8 prosentpoeng fra samme måned i fjor. - Langdistanseflygningene fortsetter å påvirke tallene i positiv retning med en fyllingsgrad på 96 prosent i september. Vi ser også at stadig flere reisende benytter seg av vårt omfattende europeiske rutenett til å fly videre til USA og Thailand. Dette viser at samspillet mellom langdistanse og kortdistanse gir gode synergier. At vi nok en gang vinner nye internasjonale kundepriser viser at reisende over hele verden setter pris på Norwegians tilbud, sier administrerende direktør Bjørn Kjos i en kommentar.Norwegian gjennomførte 99,8 prosent av de planlagte flygningene i september, hvorav 84,3 prosent gikk på oppsatt rutetid.Selskapet fikk levert tre fabrikknye Boeing 737-800 i september av totalt 10 i 2015. Med en gjennomsnittsalder på fire år har Norwegian en av de nyeste og mest miljøvennlige flyflåtene i Europa.Norwegian har også blitt kåret til beste europeiske flyselskap i den internasjonale kåringen Passenger Choice Awards.Hele trafikkrapporten for september