Politidirektoratet kuttet Økokrims budsjett i vår, og nå har konsekvensene begynt å bli synlige, skriver Klassekampen.Det skal være flere eksempler på at pågående etterforskning blitt utsatt til neste budsjettår på grunn av pengemangel.– Vårt budsjett ut 2015 er særdeles stramt. Det er ikke til å komme forbi. Nå har vi lagt ambisjonsnivået deretter, sier Økokrim-sjef Trond Eirik Schea til avisen.Han beskriver en situasjon hvor reisebudsjettet er kraftig kuttet, og flere saker må droppes fordi de krever internasjonal etterforskning.– Vi har store saker hvor det står utenlandsetterforskning på vent nå. Det betyr at vi ikke får hentet ut bevis og rettsanmodninger før til neste år, sier Schea.Ansatte som nå slutter i Økokrim blir ikke erstattet før neste år.Økokrims budsjett avgjøres av Politidirektoratet, som igjen får sine midler fra Justisdepartementet. Dermed settes rammene for Økokrim først en stund etter at statsbudsjettet for 2016 blir vedtatt.– Vi har bremset vår aktivitet i 2015, så får vi se hva som skjer i 2016, sier Økokrim-sjefen til Klassekampen. (©NTB)