Oljebjørnen spår opptur

Oljeanalytiker Torbjørn Kjus i DNB Markets venter oppgang i oljeprisen.

Torbjørn Kjus, Oljeanalytiker i DNB Markets Eivind Yggeseth / Eivind Yggeseth

Oljeanalytiker Torbjørn Kjus i DNB Markets ser ifølge TDN Finans fallende amerikansk oljeproduksjon og rekordstore investeringskutt i oljeindustrien som hoved-katalysatoren for en prisoppgang.-Ved nåværende riggtelling ser det ikke mulig ut å holde produksjonen oppe. Vi ser også at det har vært opprevideringer av etterspørselen fra IEA sin side de seneste ti måneder og nedrevidering av tilbuds-siden, sier Kjus som for et par år siden var først blant de norske analytikerne til å spå oljeprisfallet. I kombinasjon med lav reservekapasitet og økende geopolitisk risiko tror Kjus dette kan presse prisen opp til 60 dollar fatet i 4. kvartal