Oljeprisen fyrer opp Asia-børsene

Børsene i Asia stiger til det høyeste nivået på syv uker.

japan, nikkei, asia

De fleste børsene i Asia stiger onsdag morgen. De er dermed på det høyeste nivået på syv uker. Reuters viser til stigende oljepriser. Blant annet er den amerikanske lettoljen på det høyeste nivået på to og en halv måned; 49,34 dollra fatet.Tokyo-børsen falt tidligere på dagen, men er nå opp.  Nikkei-indeksen stiger 0,6 prosent. Nedturen kom etter at det ble kjent at Bank of Japan står fast ved sin pengepolitikk. Dette var ingen bombe, men ifølge nyhetsbyrået håpet noen markedsaktører på overraskende lettelser.Den japanske sentralbanken besluttet å fastholde målet om en økning i pengemengden på 80 billioner yen på årsbasis.Shanghai Composite i Kina er opp 0,5 prosent, mens Hang Seng i Hong Kong står i pluss 1,1 prosentKospi i Sør-Korea og Straits Times i Singapore er opp henholdsvis 0,6 og 0,8 prosent.