Oljeprisen skaper børshopp - riggkjempe til værs

Olje- og oljeservice-aksjer går sterkt i åpningshandelen på Oslo Børs. (Oppdatert 09:37)

West Orion, UDW-rigg. Ultradypvannsrigg. Rigg, offshore, oljeservice. Eies av Seadrill.

Oslo Børs stiger som ventet fra start i kjølvannet av prishoppet på olje tirsdag kveld og børsoppgang i Asia i morges. Etter 34 minutters handel er hovedindeksen opp 0,6 prosent til 616,58.-Jeg tror åpningen i dag blir svært sterk. Oljeprisen har fått et betydelig løft siden Oslo Børs stengte. Det er helt klart den store driveren i dag, sa en megler til TDN Finans rett før åpning.Netfonds Bank og DNB Markets ventet en oppgang på henholdsvis 0,51 og 0,7 prosent, men vi legger til at europeiske futures snudde opp etter at de to meglerhusene kom med sine spådommer.Oljeprisen rett opp etter børssluttBrent-oljen stiger onsdag 1,0 prosent til 52,45 dollar fatet, mens WTI-oljen er opp 1,6 prosent til 49,32 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 50,22 dollar fatet ved børsslutt tirsdag.Ifølge The Wall Street Journal og TDN Finans er svekket produksjon årsaken til at oljeprisene nå ligger på det høyeste nivået på en måned.Statoil-sjefen letter på sløret Statoil-sjef Eldar Sætre er intervjuet i onsdagens utgave av DN. Der sier han blant annet at han ikke utelukker at oljeprisen kan holde seg lav og at utbyttepolitikken står fast. Statoil-sjefen har fortsatt tro på at USA-investeringene på land kan bli god butikk.Statoil stiger 2,3 prosent til 140,70 kroner.SeadrillJohn Fredriksens riggselskap Seadrill har fått mye juling i år, men onsdag stiger aksjen 7,6 prosent til 61,55 kroner. Til tross for dagens opptur er aksjen ned 28,8 prosent så langt i år.Oljerelaterte aksjer dominerer vinnerlistenFlere med mindre energiselskaper setter preg på vinnerlisten. African Petroleum er best med pluss 12,5 prosent.Det norske er opp fem prosent.Også flere andre oljeservice-aksjer gjør det skarpt, deriblant Songa Offshore, som er opp 9,3 prosent. PGS, Kværner, Archer og Aker Solutions er opp fem-syv prosent.Norwegian satser i USA Norwegian satser på lavprismarkedet i USA. I løpet av 2017 vil amerikanerne kunne fly med Norwegian fra USA til Europa for 69 dollar, cirka 570 kroner, håper Bjørn Kjos.Norwegian faller 1,7 prosent til 340,20 kroner.GIG-nyheter Gaming Innovation Group Inc. (GIG) fortsatte å øke kundebasen på Guts.com og Betspin.com til totalt 215.216 registrerte brukere pr. 30. september 2015,  opp fra 198.529 brukere en måned tidligere, opplyser selskapet i en børsmelding.Aksjen stiger 6,6 prosent til 1,46 kroner.