Opptur på Wall Street

De amerikanske markedene steg over hele linjen onsdag.

New York Stock Exchange. Foto: Erlend Stokke

Det ble bred opptur på børsene i New York onsdag.Dow Jones steg med 0,73 prosent til 16.912,29, S&P 500 steg med 0,80 prosent til 1.995,83, mens Nasdaq la på seg 0,90 prosent til 4.791,15.Oppturen kom til tross for at WTI-oljen falt med 1,13 prosent til 47,98 dollar fatet ved børenes stengetid. Fallet kom etter en opptur på 4,9 prosent tirsdag, og ble utløst av ukens ferske oljelagertall fra EIA.De amerikanske råoljelagrene steg med 3,1 millioner fat i uken frem til 2. oktober, ifølge statistikk fra det amerikanske energidepartementet (EIA) offentliggjort onsdag ettermiddag.Det var ifølge tall fra Bloomberg ventet at lagrene skulle være opp 2,3 millioner fat.Tirsdag kveld viste statistikk fra American Petroleum Institute (API) at de amerikanske råoljelagrene falt med 1,2 millioner fat forrige uke.Råoljelagrene på leveransepunktet Cushing i Oklahoma ble redusert med 0,1 millioner fat, meldte API ifølge TDN Finans.Både WTI-oljen og Brent-oljen steg med rundt to prosent før tallene, men reagerte umiddelbart ned.- Om du ser på de positive pådriverne i markedet denne uken, så er det råvarer, sier sjefsstrateg Art Hogan i Wunderlich Securities til CNBC.EnkeltaksjerBlant tungvekterne som trakk oppover i dag finner vi Boeing. Flyprodusenten la på seg 1,78 prosent til 137,02 dollar.Aksjene i Yum! Brands stupte hele 18,83 prosent til 67,71 dollar i onsdagens handel.Årsaken til det er ifølge CNN at selskapet sliter i det kinesiske markedet etter en rekke matsikkerhets-skandaler.Yum! Brands står bak kjente matkjeder som KFC, Taco Bell og Pizza Hut.Fed I denne ukens markedsrapport tar Bastian Winde Harbo i IG tak i forrige ukes skuffende amerikanske arbeidsmarkedsrapport. Han mener rapporten minker sannsynligheten for at Federal Reserve vil sette opp styringsrenten på et av årets to gjenstående rentemøter.Da Fed avsto fra å øke renten på sitt forrige møte, viste Yellen til finansiell uro og svakere økonomisk vekst i Kina og andre deler av den fremvoksende verden.Men på toppen av disse risikofaktorene har Fed ifølge IG nå også fått bekymringer om et avtagende økonomisk momentum på hjemmebane å stri med.LånesøknaderUkens ferske undersøkelse fra Mortgage Bankers Association (MBA) viser at antallet lånesøknader var opp med intet mindre enn 25,5 prosent per 2. oktober, fra en nedgang på 6,7 prosent uken før.Det skriver TDN Finans med henvisning til Bloomberg News onsdag.MBA-indeksen viser lånesøknader for kjøp og refinansiering av bolig på det ame