Oslo Børs stiger før viktige nyheter

Investorene på Oslo Børs teller ned til klokken viser 14:30.

Oslo Børs åpnet flatt, men har fått vind i seilene før viktige nyheter fra USA senere i ettermiddag. Klokken 12:20 er hovedindeksen opp 0,5 prosent til 588,91Klokken 14:30 offentliggjøres det som ofte kalles «månedens viktigste rapport»; den amerikanske arbeidsmarkedsrapporten «Non-farm Payrolls».«Svake signaler fra amerikanske innkjøpssjefer har ført til økt usikkerhet foran offentliggjøringen av USAs månedlige arbeidsmarkedstall idag», skriver CMC Markets' Henrik Sommerfelt i en fersk kommentar.Han anbefaler at man følger spesielt med på reviderte augusttall.«Investorer og tradere bør følge spesielt med på eventuelle justeringer i august-tallene. Husk at august var en langt svakere måned enn ventet med 173.000 nye jobber. Disse tallene har nå blitt revidert, og vi får svaret på om august var et blaff, en feil eller rett og slett starten på en ny trend».OljeprisenPrisen på Brent-olje stiger 0,04 prosent til 47,72 dollar fatet, mens den amerikanske lettoljen er opp 0,9 prosent til 45,15 dollar.Oljerelaterte aksjer som Seadrill og TGS er ned over tre prosent, mens Det norske stiger 1,7 prosent.StatoilStatoil-ansatte innen leting, boring og brønn og prosessnettverket petroleumsteknologi, som rammes av selskapets nedbemanning, kan søke om sluttpakke, opplyste selskapet om sluttpakkene torsdag.Statoil er ned 0,8 prosent til 126 kroner.Stolt-NielsenDNB Markets beholder en kjøpsanbefaling på Stolt-Nielsen etter torsdagens resultatfremleggelse, men tar kursmålet ned fra 199 til 183 kroner pr aksje.EMGS EMGS er høyt på vinnerlisten, med en oppgang på 6,45 prosent til 66 øre etter at selskapet har forlenger og oppnådd bedre vilkår på eksisterende avtale med BOA.Norwegian flyrBlant de mest omsatte papirene utmerket Norwegian seg med en oppgang på 3,8 prosent til 351 kroner. Vi minner om all time high på 386 kroner, oppnådd 6. august i år.Bjørn Kjos' flyselskap har steget 27 prosent så langt i år og prises nå til 12,5 milliarder kroner.