Potash intensiverer jakten på K+S

Potash kommer med en rekke garantier i forbindelse med oppkjøpsforsøket av sin tyske konkurrent.

En av fabrikkene til gjødselaktøren Potash Corp. - Foto: AP

Potash Corporation of Saskatchewan har ikke gitt opp forsølet på et oppkjøp av konkurrenten K+S.Ifølge TDN Finans intensiverer selskapet nå trykket, og det skal ha tilbudt hele ledelsen i K+S jobb og høyere lønn dersom avtalen kommer på plass.Potash tilbyr dessuten to personer fra ledelsen og styret en plass i Potash-styret, skriver den tyske avisen Frankfurter Allgemeine Zeitung.Av andre vilkår skal K+S forbli et AS i minst fem år fremover, med hovedkontor i Kassel i Tyskland. Det garanteres også at det ikke vil komme noen oppsigelser knyttet til driften på fem år. Videre lover Potash blant annet at K+S' saltvirksomhet, en av to hovedvirksomheter i det tyske selskapet, ikke skal selges, skriver TDN.Potash forsøker å få investorene i K+S til å legge press på ledelsen, som så langt har vært motstandere av kjøpet.