Riggaksjer hopper på sterk børs

Riggaksjene har tatt føringen på Oslo Børs ved inngangen til oktober.

Fred. Olsen Energy - foto hentet fra selskapets hjemmesider

Det er en strålende torsdag på Oslo Børs. Klokken 12:40 er hovedindeksen opp 1,2 prosent til 588,62.Omsetningen har kommet opp i 1,4 milliarder kroner.- Optimismen skyldes flere faktorer- Alle pilene peker oppover torsdag morgen, dermed ligger det an til oppgang på Oslo Børs i åpningsminuttene. Optimismen skyldes flere faktorer, blant annet at amerikanske politikere har blitt enige om å forlenge fristen for å heve gjeldstaket til 11. desember. I tillegg har det blitt sluppet viktige makrotall fra Kina (PMI tall). Disse kom inn marginalt over forventningene. De asiatiske børsene endte for øvrig opp mellom en og to prosent på dette, sa analysesjef Roger Berntsen i Netfonds før åpning.En megler sa til TDN Finans før børsåpning at han trodde  dagens fokus ville være l være på ISM-indeksen, som er de amerikanske innkjøpssjefenes forventningsindeks. Den har vanligvis høy korrelasjon med industriproduksjonen og kommer klokken 16 norsk tid.- Industrien i USA sliter fortsatt og vil nok fortsatt gjøre det en stund videre. Folk venter dessuten på arbeidsmarkedsrapporten fra USA, som kommer i morgen. Den kan kanskje gi en indikasjon på når Fed vil sette opp renten, sa megleren til TDN Finans.Oljeprisen Torsdag omsettes Brent-oljen for 49,26 dollar fatet, opp 1,8 prosent, mens den amerikanske WTI-oljen handles for 46,13 dollar fatet. Prisen har styrket seg med en halv dollar siden børsåpning.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 48,90 dollar ved børsslutt onsdag.Statoiler opp 1,8 prosent til 126,30 kroner.Upstream og TDN Finans melder at Mexico har auksjonert bort tre av fem utviklingsblokker i andre fase av landets innledende lisensrunde. Statoil.Sterke riggaksjerFred. Olsen Energy er opp 7,2 prosent til 47,55 kroner, mens Seadrill løftes 4,2 prosent til 51,75 kroner.Transocean-riggen Spitsbergen kan ifølge Offshore.no bli tatt ut av opplag for å bore to brønner i PL537 (Wisting) i Barentshavet for OMV.Ifølge TDN Finans gikk riggen av kontrakt med Statoil i sommer, og har siden ligget i opplag.Det skal være utilgjengelighet for en annen Transocean-rigg som gjør at Spitsbergen nå kan bli hentet frem.Stolt-Nielsen Stolt-Nielsen melder om et resultat etter skatt på 30,34 millioner dollar i regnskapsmessige 3. kvartal 2014, som endte ved utgangen av august, mot 14,60 millioner dollar i samme periode året før. Aksjen faller 2,9 prosent til 118,50 kroner.Deep Sea Supply Deep Sea Supply har kommet med en flåteoppdatering til markedet, som viser markant ratefall på både PSV- og AHTS-flåten fra august til september. Aksjen faller 8,1 prosent til 1,81 kroner.Selvaag BoligSelvaag Bolig meldte i dag at selskapet solgte 208 boliger i tredje kvartal. Dette var under DNB Markets forventninger om 250 enheter.På den annen side er prisene noe høyere enn ventet og dette kompenserer for deler av denne differansen. 202 boliger ble overdratt til kjøperne, mot forventet 172 enheter, hvilket innebærer at rapportert omsetning for tredje kvartal vil kunne komme inn over estimatene.Igangsatte nye boliger i tredje kvartal var på 204 enheter, lavere enn forventende 260 enheter, og vil ifølge DNB Markets dermed kunne dempe estimatene noe for 2017.Før eventuelle justeringer har meglerhuset en kjøpsanbefaling på Selvaag Bolig med et kursmål på 36 kroner pr aksje.Siste notering er 25,70 kroner, opp 2,0 prosent. Aker Philadelphia ShipyardAker Philadelphia Shipyard melder at det første produkttank-skipet, Ohip, er levert til Crowley Maritime Corporation. Verftet har ytterligere tre produkttankere under bygging for samme kunde, med planlagt leveringstid i 2016. Verftsaksjen faller 2,2 prosent til 181 kroner.SAS SAS innleder et samarbeid med Cityjet på regional jettrafikk.  I forbindelse med samarbeidet kjøper Cityjet 100 prosent av aksjene i SAS' datterselskap Blue1, opplyser SAS i en børsmelding torsdag. SAS opplyser at salget har marginale resultateffekter, men sier at 4. kvartalsresultatet kan bli påvirket negativt med 90 millioner svenske kroner på grunn av nedskrivninger. Kursen er opp 1,3 prosent til 15,80 kroner.RECSpetalen-kjøp gjorde sitt for å sende RECi været på en sterk Oslo Børs onsdag. Aksjen fortsetter opp nye 4,1 prosent til 1,55 kroner torsdag.