Sissener fortsetter å banke børsen: - Få alternativer til aksjer

Med et rentenivå som er tilnærmet null, et stresset obligasjonsmarked og et eiendomsmarked som er rekordhøyt priset tør ikke Jan Petter Sissener annet enn å satse på aksjer.

Benyttet korreksjon til å kjøpeI august øket Sissener-fondet Canopus eksponeringen mot aksjer, og benyttet det sure sommerklimaet til å kjøpe seg opp i fisk, tank og olje.- I etterkant av korreksjonen i august har vi holdt uendret vekting i aksjer gjennom september, på om lag 75 prosent av porteføljen. Vi mener aksjer nå er attraktivt priset, både på Oslo Børs og i Europa og USA, sier Jan Petter Sissener i september-rapporten fra Canopus.Ikke lenger «short» råvarer - Vi har holdt vekten innen fisk, kjøpt tank, samt posisjonert oss for høyere oljepriser gjennom kjøp av Statoil og Chevron. Videre har vi tatt inn Tomra og DNB, samt noe syklisk eksponering gjennom Norsk Hydro, sier han.Sissener er fortsatt negativ til oljeservice, og til tross for at han har kjøpt seg opp i Hydro er han også forsiktig med sykliske aksjer.- Spesielt innen råvarer og gruvedrift. Dog er vi ikke «short» råvarer lengerFå alternativer til aksjerMens Sissener er forsikitg med enkelte sektorer, ser han få alternativer til å investere i aksjer:- Vi mener fortsatt at aksjemarkedet er blant de beste investeringsvalgene i dag, for hva er alternativene? Et rentenivå som er tilnærmet null, et stresset obligasjonsmarked eller et eiendomsmarked som er rekordhøyt priset?  Men det gjelder selvfølgelig å være selektiv i sine investeringsvalg, sier Jan Petter Sissener.Fondets fem største posisjoner ved utgangen av september var: AmgenStorebrandStatoilAppleTelenorVed utgangen av august var Canopus' fem største posisjoner: StorebrandAppleTelenorPrudentialAmgenFortsetter å banke børsenMens OBX-indeksen på Oslo Børs falt 2,73 prosent i september, var Sissener Canopus-fondet ned 1,04 prosent. Ved månedsskiftet hadde OBX-indeksen hittil i år en oppgang på 1,63 prosent, mens Canopus var opp 7,04 prosent.- Selv om vi har tapt litt terreng de to siste måneder, så er vi i rute i forhold til de resultater vi forespeilet investorene ved innledning av året. Vi mener det fortsatt å mulig å hente mer i markedet i siste kvartal i år, sier Sissener som legger til at børsene i 3. kvartal isolert hadde en nedgang vi ikke har opplevd siden 2011.Økte kredittspreads har gitt noe kursfall innen High Yield-porteføljen, som fortsatt er dominert av solide obligasjoner i selskaper.