Slik gikk børsdagen i Europa

De europeiske markedene steg onsdag.

AP Photo

Det ble opptur over hele linjen på de europeiske børsene onsdag.FTSE 100 i London og CAC 40 i Paris var marginalt i pluss, DAX i Frankfurt endte opp 0,7 prosent, mens IBEX 35 i Madrid la på seg 0,6 prosent.Børsene trosset dermed oljeprisen onsdag ettermiddag.Oljelagrene steg mer enn ventetDe amerikanske råoljelagrene steg med 3,1 millioner fat i uken frem til 2. oktober, ifølge statistikk fra det amerikanske energidepartementet (EIA) offentliggjort onsdag ettermiddag.Det var ifølge tall fra Bloomberg ventet at lagrene skulle være opp 2,3 millioner fat.Tirsdag kveld viste statistikk fra American Petroleum Institute (API) at de amerikanske råoljelagrene falt med 1,2 millioner fat forrige uke.Råoljelagrene på leveransepunktet Cushing i Oklahoma ble redusert med 0,1 millioner fat, meldte API ifølge TDN Finans.Brent-oljen reagerte umiddelbart ned, og er en drøy time etter at tallene kom ned 0,25 prosent til 51,79 dollar fatet. Før tallene ble lagt frem, steg Brent-oljen med 2,16 prosent til 53,04 dollar fatet etter å ha vært kraftig opp siden i går.