Slik gikk det i Asia

Asiatiske markeder fikk med seg et positivt sentiment fra USA-handelen og startet 4. kvartal med solid oppgang.

AP Photo

Japansk industri tyngerTilliten i den japanske industrien er sterkt preget av situasjonen i Kina, viser Tankan-indeksen. Samtidig som optimismen i industrien er på kraftig retrett, gjør servicenæringen et byks til nivåer vi ikke har sett på to tiår. Dermed blir det et delt bilde den japanske sentralbanken skal ta med i vurderingen når de drøfter ytterligere kvantitative lettelser. - Jeg tror sentralbanken vil legge vekt på sterke tall fra servicesektoren som de oppfatter som viktigere for utviklingen av Japans arbeidsmarked, samt capex-tallene som også var svært positive, sier HSBCs Japan-økonom Izumi Devalier til CNBC.Mer: Japansk industri bekymret for KinaPMI -indeksen for japansk industri tynges av det kraftigste fallet i nye eksportordre på tre år, men steg likevel fra 50,9 poeng til 51,0 poeng i september.Nikkei-indeksen er opp 1,98 prosent til 17.731,97 poeng torsdag morgen kort før kl. 7 norsk tid. Nedgang i kinesisk industriEndelige tall viser at Caixin PMI for kinesisk industri endte på 47,2 poeng i september. De foreløpige tallene viste en indeks på 47,0 poeng. For servicenæringen var september-PMI 50,5 poeng, mot de foreløpige tallene som viste en PMI på 51,5 poeng. Det er Markit Economics som står bak Caicin PMI-indeksen.Den offisielle PMI-indeksen fra kinesiske myndigheter, NBS PMI, viser et noe bedre bilde. Denne PMI-målingen kom inn uendret på 53,4 poeng for servicenæringen. NBS-tallene for PMI i kinesisk industri viste en oppgang fra 49,7 til 49,8 poeng.Shanghai Composite-indeksen er opp 0,50 prosent til 3.053,32 poeng torsdag morgen kort før kl. 7 norsk tid. Råvarerally Den råvaretunge australske ASX200-indeksen stiger med råvareprisene og er opp 1,60 prosent til 5.101,80 poeng. BHP Billiton gjør et byks på 2,5 prosent. Energisektoren har også fått et solid løft.