Søndagens aksjetips

Det ble satt en foreløpig bunn og en stigende bunn og topp i chartet. Det var et bitte, lite lyspunkt.

AP Photo

Hovedindeksen steg 0,27 prosent, fra 579,94 til 581,48 sist uke.Den siste måneden har hovedindeksen falt 3,5 prosent. Så langt i år har indeksen steget 0,9 prosent, men de siste 12 månedene er det nå en nedgang på 3,5 prosent.Det tekniske bildet har ikke endret seg stort de siste par ukene, men sist uke ble det satt en bunn og en topp over den foregående. Det var et bitte, lite lyspunkt.Dette har skjedd 200-dagers glidende gjennomsnitt ble brutt da indeksen falt under 630-nivået. Samtidig ble den positive undertonen i RSI-chartet brutt, og et nytt svakhetstegn ble utløst da indeksen falt forbi 610.Hovedindeksen falt fort til den tekniske støtten på 585-nivået, gjennom 565-nivået og nesten helt ned til neste tekniske støtte på 535 - 530. RSI ble da kraftig oversolgt, noe som ga rom for en rekyl opp igjen.Hovedindeksen har allerede reagert opp igjen til bunnlinjen i den stigende trenden som ble brutt, og det bruker ofte å bremse videre oppgang (se Søndagens aksjetips fra 30/8).Det er også etablert et såkalt dødskryss i chartet, ved at 50-dagers glidende gjennomsnitt har falt under 200-dagers snittet. Som oftest betyr det at nedgangen kan fortsette og at det er for tidlig å slå fast at bunnen er nådd.Opp?For å signalisere at konsolideringen er over, og at bunnen kan være i ferd med å bli nådd, må hovedindeksen bryte 50-nivået og den fallende trendlinjen i RSI-chartet. Det må følges opp med et brudd på den fallende trendlinjen og 50-dagers glidende gjennnomsnitt i hovedchartet. Hovedindeksen må i tillegg også bryte 600-nivået og 200-dagers glidende gjennomsnitt. Det kan i så fall signalisere en forbigående opptur, kanskje opp mot 610 og 620 - 630.Ny oppgang forbi tidligere all-time high på 666,68 intradag kommer imidlertid neppe før den fallende trendlinjen i toppen av RSI-chartet blir brutt. Den er ikke markert i chartet under, men du kan se chartet med den her. Der er også en ny justerte og mulig stigende trend markert.Eller ned?Fortsetter RSI sidelengs under 50-nivået kan det signalsere nytt fall. Da er det fremdeles 565-nivået som blir viktig. Brytes det blir 555, 540 og 530 de neste nivåene som kan bli satt på prøve.Og ryker de er det ikke langt ned til de neste tekniske støttenivåene på 500, 455 og 430.