Solid oppgang på børsene i Asia

Fredagens børsoppgang i New York er med på å sende asiatiske børser oppover mandag morgen.

AP Photo

I kjølvannet av den største snuoperasjonen på Wall Street på fire år fredag, klatrer børsene i Asia oppover mandag morgen.- De reduserte forventningene om høyere renter i USA vil gi økt risikoapetitt på asiatiske assets. Dette vil også løfte lokale valutaer, inkludert Sør-Koreas won, i begynnelsen av denne uken, sier analytiker i Samsung Futures, Jeon Seung Ji, til Bloomberg News.Samleindeksen MSCI Asia Pacific stiger 1,2 prosent, og stiger dermed for fjerde dag på rad.I Japan klatrer Nikkei 1,80 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er opp 1,55 prosent. Shanghai Composites i Kina er opp 0,48 prosent, og Hang Seng i Hong Kong stiger 1,84 prosent.Kospi i Sør-Korea løftes 0,49 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia er opp 1,94 prosent, og Straits Times i Singapore klatrer 1,57 prosent.