Amerikanske aksjer steg fredag kveld. Dow Jones endte opp 0,20 prosent til 17.084,49, mens den bredere S&P 500-indeksen klatret 0,07 prosent til 2.014,89.  Teknologitunge Nasdaq endte opp 0,41 prosent.De sterkeste Dow Jones-aksjene var fredag UnitedHealth Group, Apple og United echnologies Corp, mens Intel, Goldman Sachs og Exxon Mobil var blant de som falt mestOppgangen bidro til en sterk børsuke i New York. Siden forrige fredag har nemlig Dow Jones steget hele 4,99 prosent, mens S&P 500 og Nasdaq er opp henholdsvis 4,73 og 4,40.
Federal Reserve offentliggjorde torsdag referatet etter , det såkalte «Fed minutes». Der ble det klart at det er lite sannsynlig at renten i USA blir satt opp før i 2016.Ifølge Bloomberg News har imidlertid kommentarer fra CEO og President i Federal Reserve Atlanta, Dennis Lockhart, igjen økt spekulasjonene om en mulig renteheving mot slutten av 2015.- Investorer vet ikke helt hvordan de skal tolke markedet. Alt peker tilbake på bekymringer om den globale veksten, sier Oliver Herington i Atlantic Equities til nyhetsbyrået.Importprisindeksen i USA falt med 0,1 prosent på månedsbasis i september, opp fra et urevidert fall på 1,8 prosent måneden før.Ifølge TDN Finans var det ventet en nedgang på 0,5 prosent.På årsbasis falt importprisene 10,7 prosent. Her var det ventet en nedgang på 11,2 prosent.