Teknologiaksjene falt i New York

.Nasdaq falt tilbake tirsdag kveld.

  • Små utslag for nøkkelindeksene på NYSESmå utslag for nøkkelindeksene på NYSE
  • Nasdaq faltNasdaq falt
  • Oljeprisen stiger kraftigOljeprisen stiger kraftig
  • Microsoft lanserer laptopMicrosoft lanserer laptop
  • Større handelsunderskudd enn ventetStørre handelsunderskudd enn ventet
  • Tesla-fall etter analyseTesla-fall etter analyse
Det var ikke de største utslagene på de amerikanske børsene tirsdag kveld. Dow Jones endte opp 0,1 prosent til 16.790,19, mens den bredere S&P 500-indeksen falt 0,4 prosent til 1.979,92.Teknologitunge Nasdaq falt 0,7 prosent til 4.748,36Oljeprisen stiger kraftigTirsdag kveld går Brent-oljen for 52,00 dollar fatet, opp hele 5,6 prosent. Da Oslo Børs stengte var prisen 50,22 dollar. HandelsunderskuddDen amerikanske handelsbalansen for varer og tjenester var minus 48,33 milliarder dollar i august.Konsensus lå ifølge Reuters på minus 47,4 milliarder dollar.Microsoft lanserer laptopMicrosoft satser videre på maskinvare, etter mønster av erkekonkurrenten Apple. Selskapet lanserte tirsdag sin første laptop.Lanseringen av Surface Book ble gjort på et stort arrangement i New York, der Microsoft også lanserte to nye Lumia-telefoner, et nytt Surface Pro-nettbrett og en ny versjon av treningshjelperen Microsoft Band. Alle de nye produktene bruker det ferske operativsystemet Windows 10.Microsoft steg 0,3 prosent.PepsicoPepsico meldte før børsåpning om et kjerneresultat på 1,35 dollar per aksje i tredje kvartal 2015. Forventningen lå på 1,27 dollar pr aksje viser data fra Thomson Financial, ifølge TDN Finans.Aksjen steg 1,3 prosent til 97,07 dollar.Freeport-McMoRanFreeport-McMoRan melder at selskapet har startet en strategisk vurdering av sin olje- og gassvirksomhet.Aksjen steg 5,8 prosent til 11,83 dollar.TeslaTesla endte ned 2,0 prosent 241,34 dollar etter at Morgan Stanley har kuttet kursmålet fra 465 til 450 dollar i kjølvannet av lanseringen av SUV-en Model X. Det anslås en pris på 120.000-130.000 dollar, noe som meglerhuset mener er stivt. Outperform-anbefalingen opprettholdes.