Oslo Børs åpnet som ventet opp i kjølvannet av den solide oppturen i USA torsdag kveld og oppgangen på de fleste børsene i Asia i morges.Men i løpet av formiddagen har det begynt å kladde for børsen. Klokken 10:30 er hovedindeksen opp 0,3 prosent til 616,63.Det gir en ukeavkastning på 0,3 prosent og en avkastning siste måned på 6,6 prosent. Hittl i år har børsen steget 7,1 prosent.
Prisen på råolje stiger igjen. Nå handles Brent-oljen for 50,16 dollar, opp 0,9 prosent.  Da børsen stengte torsdag var prisen 48,66 dollar fatet.Amerikanske oljelagre steg ifølge tall torsdag ettermiddag mer enn ventet i forrige uke. Ifølge Bloomberg synes markedsaktører imidlertid å legge mer vekt på oppgang i aksjemarkedene, samt torsdagens meldinger om at Russland kan være klar for å diskutere produksjonskutt når landet møter Opec i neste uke, melder TDN Finans.Statoil er opp 1,5 prosent til 142,60 kroner.Panoro Energy venter ifølge en melding fredag produksjonsstart på Aje-feltet i Nigeria mot slutten av januar 2016. Samtidig melder selskapet at konsernsjef Nishant Dighe går av 30. november.Panoro åpnet opp, men er nå uendret på 0,74 kroner.Nordic Semiconductor melder om et resultat etter skatt på 8,8 millioner dollar i 3. kvartal 2015, mot 7,0 millioner dollar i samme periode året før.Ifølge TDN Finans var det ventet et resultat på 6 millioner dollar.- Resultatet er noe svakere enn ventet med tanke på ordreinngang, og konsensusestimatene for fjerde kvartal vil antakelig komme noe ned, sier en analytiker til TDN Finans.Aksjen faller 4,7 prosent til 40,30 kroner.BW Offshore skal være en av flere aktuelle kandidater for en FPSO-kontrakt med ExxonMobil til dypvannsprosjektet Liza utenfor Guyana.BWO stiger 1,0 prosent til 3,99 kroner.Styret i AF Gruppen ASA (AFG) foreslå for generalforsamlingen at selskapet utbetaler halvårlige utbytter.Som følge av konsernets sterke finansielle posisjon har styret torsdag besluttet å innkalle til ekstraordinær generalforsamling den 13. november 2015 hvor styret foreslår for generalforsamlingen at det utbetales et utbytte på totalt 3,00 kroner pr. aksje.Aksjen stiger 2,9 prosent til 123,50 kroner.Entra og Posten har fornyet en leiekontrakt for Biskop Gunnerus' gate 14 i Oslo. Utløpet av kontrakten er forlenget fra 1. mars 2018 til 31. desember 2025.Aksjen faller 1,1 prosent til 68,25 kroner.Sevan Marine har ifølge en børsmelding overlevert en uavhengig granskningsrapport fra Selmer til Økokrim. Rapporten tar for seg hvordan kontrakter med Petrobras ble tildelt i perioden 2005-2008. Det konkluderes med at det er mer sannsynlig enn ikke at uregelmessige utbetalinger fant sted.Aksjen ramler 4,8 prosent til 16 kroner.Next Biometrics har steget 253 prosent den siste uken, etter at selskapet meldte at det med nese for fingeravtrykk som investorer. Torsdag avanserte  aksjen 21 prosent til 142 kroner, mens fredagens oppgang er på 20,4 prosent til 171 kroner.Selskapet ligger på andre plass på omsetningsoversikten med 138 millioner kroner, bak Statoil med 176 millioner kroner.Nickel Mountain Group har ifølge en børsmelding inngått en betinget avtale om kjøp av ALD Abogados S.L, for en total godtgjørelse på om lag 166 millioner kroner.Av dette er 120 millioner kroner i kontanter, mens det resterende er gjennom utstedelse av maksimalt 47 millioner nye aksjer i NMG til kurs 1 krone, til selgerne av ALD, David Martin Ibeas og Andres Lopes Sanchez.For å finansiere kjøpet av ALD, samt videre oppkjøp av gjeldsporteføljer, varsler NMG en fulltegnet emisjon på 400 millioner kroner til kurs en krone, noe som tilsvarer en premie på 46 prosent i forhold til kursen den siste måneden.Selskapet oppgir ellers at kontantbeholdningen i NMG var 50 millioner kroner per 30. juni 2015.Sluttføring av oppkjøpet og emisjonen er betinget av godkjennelse i ekstraordinær generalforsamling, som avholdes 17. november.I presentasjonsmateriale datert 16. oktober at selskapet skal bygge et inkassoselskap med høy vekst og høy avkastning.Det foreslås også at Endre Rangnes, , blir toppsjef i selskapet.Øystein Stray Spetalen er største aksjonær i NMG gjennom Strata Marine & Offshore AS med 29,93 prosent av aksjene i selskapet.