Tror aksje «bare» vil stige 56 prosent

DNB Markets kutter i kursmålet på Stolt-Nielsen-aksjen, men oppsiden er fortsatt stor.

Niels G. Stolt-Nielsen - Foto: Finansavisen

DNB Markets beholder en kjøpsanbefaling på Stolt-Nielsen, men tar kursmålet ned fra 199 til 183 kroner pr aksje.«Tross solide resultater fra Stolt Tankers mente vi at Stolt-Nielsen i forbindelse med Q3-rapporten hadde behov for å presentere tall som viste bedring i Terminals dersom markedet skulle kvittere med en kursoppgang. Både Terminals og Tank Containers kom imidlertid inn under forventningene. Differansen var forårsaket delvis av en utløpt kontrakt i Australia, delvis av lavere inntekter i Houston og delvis av en midlertidig stans ved et anlegg i Kina», skriver meglerhuset.Etter DNB Markets' syn vil selskapet måtte gjenetablere inntjeningen i Terminals før markedet begynner å verdsette ekspansjonsmuligheter inn i nye områder. Meglerhuset øker forventet rabatt i forhold til estimert netto underliggende verdi på 229 kroner pr aksje og tar kursmålet ned.Stolt-Nielsen er sist omsatt for 117 kroner, opp 0,9 prosent.