Tror ikke på store utslag etter viktige jobbtall

Europa er opp før «nonfarm payrolls», men DNB Markets tror ikke på store utslag.

DNB markets i Bjørvika, Aksjer, Meglerbord, Børsen. Aksjestrateg Paul Harper i DNB Markets Fotograf: Eivind Yggeseth / Finansavisen

Markedet i Europa stiger i påvente av arbeidsmarkedsrapporten «nonfarm payrolls» fra USA som kommer 14:30 fredag. Antallet sysselsatte utenfor jordbrukssektoren ventes å stige med 201.000 i september, ifølge Bloomberg News.Strateg Paul Harper i DNB Markets sier til TDN Finans at denne månedens rapport er litt mindre viktig enn forrige rapport ettersom det er lite sannsynlig at det kommer en renteøkning fra Federal Reserve på møtet i oktober. Han venter dermed ikke at rapporten vil gi de helt store utslagene i aksjemarkedet.- Det er nokså liten sannsynlighet for at det blir en renteøkning på oktobermøtet, mens forrige måned var det mye større usikkerhet rundt hvorvidt det kunne komme en renteøkning på neste møte, sier Harper til TDN.- Forventningen for en renteøkning i oktober er bare 18 prosent, mens den er 44 prosent for desember. Ved sterke tall kan denne øke, sier han.Dersom nonfarm payrolls er svake, betyr det ikke nødvendigvis ikke så mye ettersom september-tallene, sammen med august-tallene, har pleid å bli revidert opp historisk sett, skriver TDN.- Det er litt stille før stormen her, resultater blir hovedfokus noen uker nå, før oppmerksomheten igjen rettes mot renteøkning nærmere desember-møtet i Federal Reserve, sier Harper.Oslo Børs er fredag ettermiddag opp 0,59 prosent til 589,58.