Flere analytikere har den senere tiden fremhevet at Det norske oljeselskaps finansielle situasjon gir lite rom for feil i leveransen av prosjekter.Onsdag ble det kjent at Det norske oljeselskap ASA har inngått avtale om å, Svenska Petroleum Exploration AS for 75 millioner dollar. Oppgjøret skjer gjennom et kontantvederlag på gjeldfri basis.Kommunikasjonsdirektør Rolf Jarle Brøske i Det norske oljeselskap sier til TDN Finans at dagens kjøp av Svenska Petroleums norske virksomhet illustrerer at selskapet har tilstrekkelig finansiell takhøyde.-Vi kan ikke si konkret hvor mye som er igjen av kontantbeholdning eller kredittfasilitetene, men vi har godt rom for å gjøre dette kjøpet, sier han og opplyser også at Det norske kontinuerlig arbeider med å optimalisere selskapets finansielle posisjon.-Transaksjonen viser at vi har såpass takhøyde at den finansielle situasjonen er godt under kontroll, sier Brøske.Kjøpet ble kjent før børsstart onsdag. Aksjen åpnet friskt opp på 56 kroner, men etter et par timers handel har kursen falt tilbake til 54,25 kroner. Dette tilsvarer en oppgang på 0,56 prosent sammenlignet med tirsdagens sluttkurs på 53,95 kroner.