Oslo Børs har som ventet åpnet opp i kjølvannet av den solide oppturen i USA torsdag kveld og oppgangen på de fleste børsene i Asia i morges. Etter 27 minutters handel er hovedindeksen opp 0,8 prosent til 619,74.
Netfonds Bank og analysesjef Roger Berntsen trodde Oslo Børs ville åpne opp 1,06 prosent i dag:OljerisenPanoro-sjefen går avBedre enn ventet fra Nordic SemiconductorBW OffshoreUtbytte fra AF GruppenEntra-kontrakt forlengesSevan MarineOpp over 200 prosent har fått inn to svenske bjellesauerDobler seg
- S&P 500 og Dow Jones Industrial Average steg hele 1,5 % torsdag kveld. Den sterke oppgangen i USA vil med all sannsynlighet hjelpe de europeiske børsene i dag, inkludert den norske. Mange investorer tror nå at de amerikanske børsene kan nå all-time high innen året er omme. Om så skulle skje vil S&P 500 stige 5 prosent til år. Oslo børs er for øvrig 9 % unna all-time high, het det i  oppdateringen fra Netfonds før åpning.Prisen på råolje stiger igjen. Nå handles Brent-oljen for 50,32 dollar, opp 1,2 prosent.  Da børsen stengte torsdag var prisen 48,66 dollar fatet.Amerikanske oljelagre steg ifølge tall torsdag ettermiddag mer enn ventet i forrige uke. Ifølge Bloomberg synes markedsaktører imidlertid å legge mer vekt på oppgang i aksjemarkedene, samt torsdagens meldinger om at Russland kan være klar for å diskutere produksjonskutt når landet møter Opec i neste uke, melder TDN Finans.Statoil er opp 2,0 prosent til 143,30 kroner.Panoro Energy venter ifølge en melding fredag produksjonsstart på Aje-feltet i Nigeria mot slutten av januar 2016. Samtidig melder selskapet at konsernsjef Nishant Dighe går av 30. november.Panoro er opp 2,7 prosent til 0,76 kroner.Nordic Semiconductor melder om et resultat etter skatt på 8,8 millioner dollar i 3. kvartal 2015, mot 7,0 millioner dollar i samme periode året før.Ifølge TDN Finans var det ventet et resultat på 6 millioner dollar.- Resultatet er noe svakere enn ventet med tanke på ordreinngang, og konsensusestimatene for fjerde kvartal vil antakelig komme noe ned, sier en analytiker til TDN Finans.Aksjen faller 3,1 prosent til 41 kroner.BW Offshore skal være en av flere aktuelle kandidater for en FPSO-kontrakt med ExxonMobil til dypvannsprosjektet Liza utenfor Guyana.BWO stiger 3,8 prosent til 4,10 kroner.Styret i AF Gruppen ASA (AFG) foreslå for generalforsamlingen at selskapet utbetaler halvårlige utbytter.Som følge av konsernets sterke finansielle posisjon har styret torsdag besluttet å innkalle til ekstraordinær generalforsamling den 13. november 2015 hvor styret foreslår for generalforsamlingen at det utbetales et utbytte på totalt 3,00 kroner pr. aksje.Aksjen stiger 0,8 prosent til 121 kroner.Entra og Posten har fornyet en leiekontrakt for Biskop Gunnerus' gate 14 i Oslo. Utløpet av kontrakten er forlenget fra 1. mars 2018 til 31. desember 2025.Aksjen faller 1,1 prosent til 68,25 kroner.Sevan Marine har ifølge en børsmelding overlevert en uavhengig granskningsrapport fra Selmer til Økokrim. Rapporten tar for seg hvordan kontrakter med Petrobras ble tildelt i perioden 2005-2008. Det konkluderes med at det er mer sannsynlig enn ikke at uregelmessige utbetalinger fant sted.Aksjen ramler 4,8 prosent til 16 kroner.Next Biometrics har steget 223 prosent den siste uken, etter at selskapet meldte at det med nese for fingeravtrykk som investorer. Torsdag avanserte  aksjen 21 prosent til 142 kroner, mens fredagens oppgang er på 10,6 prosent til 157 kroner.Selskapet ligger på andre plass på omsetningsoversikten med 72 millioner kroner, bak Statoil med 112 millioner kroner.Nickel Mountain Group AB kjøper ALD Abogados S.L for rundt 166 millioner norske kroner. I den forbindelse varsles en fulltegnet emisjon på 400 millioner kroner til kurs en krone, noe som tilsvarer en premie på 46 prosent i forhold til kursen den siste måneden.Aksjen stiger hele 107,3 prosent til 1,43 kroner.