Det har vært en positiv fredag på Oslo Børs. Ved lunsjtider står hovedindeksen i 623,10 poeng, opp 1,37 prosent. Det er så langt omsatt aksjer for 1,5 milliarder kroner.Utviklingen skjer i kjølvannet av
i går og tidligere i dag. Toneangivende Europa-børser åpner også friskt.Oppgangen henger sammen med at Federal Reserve torsdag offentliggjorde referatet etter , det såkalte «Fed minutes». etter offentliggjøringen.- Oppfatningen er at en lettere Fed-politikk betyr svakere dollar, noe som hjelper fremvoksende markeder som Kina i å vokse. Jeg er ikke sikker på om vi har sett slutten på problemene for Kina, men det er uansett hva markedene ser ut til å prise inn, sier aksjestrateg Damien Boey i Credit Suisse til Reuters.Et fat Nordsjøolje omsettes for 53,53 dollar, opp 0,90 prosent.Statoil klatrer 2,71 prosent til 143,80 kroner.Hydro-aksjen er i skuddet etter og , og stiger hele 6,75 prosent til 33,20 kroner.Alcoa kuttet i sine estimater for globalt aluminiumsoverskudd i 2015 fra 762.000 til 551.000 tonn, og venter seg et underskudd i 2016 - uten å spesifisere hvor mye.I tillegg fra nøytral til kjøp.Citi oppgraderer Norwegian fra salg til nøytral, og høyner kursmålet fra 300 til 340 kroner, går det ifølge TDN Finans frem av en oppdatering fredag.Meglerhuset estimerer at Norwegians nettogjeld vil bli tre ganger høyere til 31 milliarder kroner innen utgangen av 2017, tilsvarende åtte ganger ebitda, og mener dette kan bane vei for en mulig emisjon i 2017.Citi uttrykker ifølge nyhetsbyrået stadig bekymring for høyere kapasitetsvekst blant skandinaviske flyselskaper i 2016.Aksjen stiger 0,64 prosent til 330 kroner. Oslo Axess-noterte Next Biometrics topper vinnerlisten med en oppgang på hele 63,92 prosent til 79,50 kroner.Selskapet har fått , og disse går inn med 120 millioner kroner i en rettet emisjon.Provenyet vil bli brukt til å finansiere selskapets forretningsplan og kommersialisering av selskapets produkter.Styret i Jinhui skriver i en børsmelding fredag at selskapet ventes å bokføre en betydelig økning i underskuddet i 3. kvartal og de ni månedene som ble avsluttet 30. september, sammenlignet med 2014.Resultatvarselet er utløst først og fremst av et svakt spotmarked, men også av at den plutselige korreksjonen på verdens børser har forårsaket et betydelig tap på selskapets investeringsportefølje.Denne består av både børsnoterte aksjer og obligasjoner.Aksjen ble pauset i forkant av meldingen, og sto da i 10 kroner, opp 0,5 prosent. Nå omsettes aksjen for 9,77 kroner, ned 1,81 prosent.