AF Gruppen bygger ny helikopterbase på Ørlandet

AF Gruppen er valgt som entreprenør for bygging av ny helikopterbase på Ørlandet

Morten Grongstad, Konsernsjef, AF Gruppen Fotograf: Eivind Yggeseth / Finansavisen
Børs

AF Gruppen (AFG) er av Forsvarsbygg valgt som entreprenør for bygging av ny helikopterbase på Ørlandet. Dette er en tilsvarende base som AF bygger på Sola.Avtalen omfatter bygging av nytt hangarbygg for 330 skvadronen på Ørlandet. Prosjektet omfatter også utomhusanlegg på land- og flyside. Tiltakene på landsiden omfatter i hovedsak tilførselsvei og parkeringsareal, mens det på flysiden etableres tre oppstillingsplasser for helikoptre. I alt skal det bygges ca. 6.000 m2 BTA nybygg og etableres rundt 15.000 m2 utomhus anlegg, fremgår det av en melding fra selskapet.Avtalen er en totalentreprise og er på 131 millioner kroner ekskl. mva. Arbeidene starter i januar 2016 oktober og byggetiden er ca 1 år.- Dette er et viktig og spennende oppdrag for vår byggvirksomhet. Vi er svært fornøyde med at Forsvarsbygg igjen har valgt AF som entreprenør på et helikopterbaseprosjekt, sier Morten Grongstad, konsernsjef i AF Gruppen.

Nyheter
Børs