Aksje gikk bananas etter eierskifte

Nordic Financials var dagens soleklare børsvinner etter at Agea kommer tungt inn på eiersiden. Aksjen suste opp elleville 62,5 prosent

Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs endte på 625,42 poeng fredag, ned 0,46 prosent. Det ble omsatt verdipapirer for 2,7 milliarder kroner. Europeiske børser har vært tynget av børsfall i Asia, særlig i Kina, men handelen har vært tynn grunnet Thanksgiving-stengte børser i USA i går. Amerikanerne er fortsatt i helgemodus, med bare halv dag på Wall Street.Da Oslo Børs stengte var britiske FTSE 100, franske CAC 40 og tyske DAX ne mellom 0,2 og 0,3 prosent. Oljepris Brentoljen var ned 1,16 prosent intradag til 45,06  dollar fatet da Oslo Børs stengte. Ved børsstart var prisen 45,14 dollar, og brentoljen ble omsatt for 45,54 dollar i spotmarkedet da Oslo Børs stengte torsdag.WTI-oljen var ned 0,94 prosent til 42,02 dollar fatet rundt stengetid på Oslo Børs fredag.Oljeanalytiker Torbjørn Kjus i DNB Markets tror ikke det blir noe produksjonskutt i forbindelse med Opec-møtet 4. desember, men han mener det er en liten sjanse for et kutt, men da vil Russland trolig måtte bidra. Det anser Kjus som usannsynlig, melder TDN Finans.Oljeaksjer Morgan Stanley ser lave oljepriser fremover, men bedring i andre halvår 2016. Meglerhuset anbefaler kundene å eie oljeserviceaksjer med en kombinasjon av sterk balanse, attraktiv verdsettelse og undervurderte potensielle kostnadsbesparelser, melder TDN Finans.Aker Solutions og Subsea 7 fikk overweight-anbefalinger, samt kursmål på henholdsvis 52 og 102 kroner. Blant oljeselskapene ble Total og Statoil trukket frem som toppvalg.Les også: 19 mulige nyttårs-raketter på Oslo BørsOjeaksjene tynget likevel børsen fredag. Statoil endte ned 1,61 prosent til 134,40 kroner. Seadrill falt 1,99 prosent, Subsea 7 trakk ned 1,69 prosent mens Aker Solutions var ned 1,17 prosent. Bloomberg meldte ifølge TDN Finans at UBS har oppgradert Det norske oljeselskap til kjøp fra nøytral. Aksjen utmerket seg med en oppgang på 2,18 prosent til 56,20 kroner. Blant de mest omsatte aksjene steg Hydro 1,32 prosent til 33,68 kroner etter gårsdagens rally, mens DNB og Telenor såvidt holdt seg i pluss. Yara falt hele 2,02 prosent til 388,30 kroner. Ny investor går tungt innNordic Financials var dagens soleklare børsvinner, med en oppgang på hele 62,50 prosent til 3,20 kroner.Aega AS har inngått avtale om kjøp av i alt 1.044.391 aksjer i selskapet, tilsvarende ca. 47,28 prosent, men understreker at selskapet ikke har til hensikt å fremsette tilbud om kjøp av de øvrige aksjene i Nordic Financials.Samtidig har styreleder Lars T. Brandeggen gjennom sitt heleide selskap U-Turn Ventures AS inngått avtale om å selge alle sine 523.153 aksjer i selskapet til kurs 6,00 kroner.Videre har styremedlem Svend Egil Larsen gjennom sitt heleide selskap Selaco AS gått med på selge alle sine 521.238 aksjer til samme kurs.Det er også innkalt til ekstraordinær generalforsamling. Lakseprisene stiger videreFlere aktører IntraFish har vært i dialog med tidlig fredag ettermiddag melder iFølge TDN Finans at det ikke er gjort mange handler ennå, og at alle er litt avventende. De fleste er enige om at prisen vil blir rundt 50 kroner.Den økte etterspørselen har sammenheng med julen, forklarer laksetraderne.Sjømatindeksen på Oslo Børs, OSLSFX,  steg 1,12 prosent. Marine Harvest og Grieg Seafood steg hhv. 0,26 og 0,32 prosent. Men i Austevoll, Lerøy, Norway Royal Salmon og Salmar var julefesten i full gang, med en opptur på mellom 2 og 4 prosent. Innsidere lempet ut Konserndirektør og adm. direktør i Veidekke Entreprenør, Dag Andresen, har solgt 50.000 aksjer i Veidekke til kurs 104,14 kroner. Etter salget har Dag Andresen en beholdning på 175 650 aksjer i Veidekke.Veidekke falt 2,34 prosent til 104,50 kroner. Adm. direktør Egil Mokleiv i Sparebanken Vest Boligkreditt har solgt samtlige av sine tegningsretter i den pågående Sparebanken Vest-emisjonen. Mokleiv fikk 7 kroner per tegningsrett. Tegningsrettene falt 6,16 prosent til 6,85 kroner, mens aksjene i Sparebanken Vest falt 1,71 prosent til 34,40 kroner. Heiste flagg Camox Master Fund har kjøpt seg opp i Nordic Semiconductor. Etter et aksjekjøp fredag, eier Camox nå ifølge en børsmelding 8.188.524 aksjer i Nordic Semiconductor. Dette tilsvarer 5,01 prosent av aksjene i selskapet, og Camox har med fredagens kjøp passert flaggegrensen.NOD-aksjene spratt opp 6,49 prosent til 39,40 kroner. Baltic Dry-indeksen tikker opp Tørrbulkindeksen Baltic Dry Index stiger 19 poeng, tilsvarende 3,38 prosent, til 581 poeng fredag. Størst var oppgangen i Capesize, mens handysize var det eneste segmentet med et beskjedent ratefall. Golden Ocean steg 6,09 prosent til 14,80 kroner.

Nyheter
Børs