Aksjene stiger på New York-børsen

Tirsdag peker pilen opp.

Foto: AP
Børs

To minutter etter at handelen tok til på New York-børsen har den teknologitunge Nasdaq-indeksen lagt på seg 0,11 prosent og står i 4.990,20 poeng, mens Dow Jones står i 17.504,86 poeng etter en oppgang på 0,12 prosent.KPITall fra amerikanske statistikkmyndigheter viser at konsumprisene i USA økte med 0,2 prosent i oktober sammenlignet med måneden før.På årsbasis var indeksen opp 0,2 prosent.Ifølge TDN Finans var det ventet en vekst på 0,2 prosent på månedsbasis og 0,1 prosent på årsbasis.IndustriproduksjonDen amerikanske industriproduksjonen falt 0,2 prosent på månedsbasis i oktober. Ifølge TDN Finans var det ventet en oppgang på 0,1 prosent.Samtidig har det blitt kjent at industriens kapasitetsutnyttelse var på 77,5 prosent. Det skal være i tråd med forventningene.Industriproduksjonen for september ble ikke revidert fra en nedgang på 0,2 prosent mens kapasitetsutnyttelsen i september ble opprevidert fra 77,5 prosent til 77,7 prosent.

Nyheter
Børs