Aksjer stuper på nyheter - Oslo Børs rett opp fra start

To aksjer straffes hardt tirsdag morgen, mens børsen følger den globale oppturen.

Børs

Oslo Børs har som ventet åpnet opp tirsdag. Etter få minutters handel står hovedindeksen i 618,13, opp 0,82 prosent.«De amerikanske børsene, med energiaksjene i spissen, steg markant mandag kveld. Dette vil hjelpe de europeiske børsene i dag. Oljeprisen er opp 2 % det siste halve døgnet på forventninger om økt geopolitisk spenning i Midtøsten. Utvalgte hendelser i dag; Makro: Norway GDP, US CPI, Industrial Production», skriver analysesjef Roger Berntsen i dagens morgenkommentar fra Netfonds.Oljeprisen Tirsdag morgen omsettes Brent-oljen for 44,55 dollar fatet, ned 0,02 prosent, mens WTI-oljen faller 0,34 prosent til 41,60 dollar fatet.Les også: Har tre ganger mer i bakkenTil sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 43,79 dollar ved børsslutt mandag.Statoil har åpnet tirsdagen opp 2,22 prosent til 133,80 kroner. Ellers stiger DNO 1,26 prosent til 8,45 kroner, mens Seadrill er ned 1,27 prosent til 54,55 kroner.TGS sier opp 130 personer TGS-Nopec implementerer et globalt kostadsreduksjonsprogram hvor de sier opp 16 prosent av de ansatte. De skriver dessuten ned verdien av enkelte MC-undersøkelser med rundt 150 millioner dollar.Nedbemanningen vil redusere bemanningen med 130 personer, noe som vil gi besparelser på 13 millioner dollar pr år fra begynnelsen av 2016. En restruktureringskostnad på åtte millioner dollar vil bli regnskapsført i 4. kvartal.Aksjen faller 3,50 prosent til 159,70 kroner.Langt mer utfordrende for Norske Skog Norske Skog lanserer i dag to tilbud av ombytte av obligasjoner med forfall i enten 2016 og 2017, opplyses det i en melding.Obligasjonseierne kan bytte til henholdsvis nye usikrede obligasjoner med forfall i juni 2019, eller til ombytte til en blanding av nye usikrede obligasjoner med forfall i juni 2026 og evigvarende obligasjoner. "Samtidig vil Norske Skog be om samtykke fra innehaverne  av 2016, 2017, 2021 og 2023 obligasjonene for å endre vilkårene og betingelsene  til eksisterende obligasjoner. Hensikten er å oppnå en forlengelse av forfallene, gjeldsreduksjon og en felles jurisdiksjon for konsernets internasjonale obligasjonslån", heter det i meldingen.NSG-aksjen faller 5,19 prosent til 2,19 kroner på nyhetene, og er nummer tre på taperlisten.Telenor-klage avvist Post- og teletilsynet, som senere har skiftet navn til Nasjonal kommunikasjonsmyndighet, ila Telenor en bot på 5 millioner kroner høsten 2013. Administrerende direktør Berit Svendsen i Telenor Norge reagerte kraftig på boten, som til slutt ble klaget inn til Samferdselsdepartementet etter at tilsynet opprettholdt sitt vedtak.Departementet gir ikke Telenor medhold, men gjentar i stedet kritikken mot selskapet, skriver Dagens Næringsliv. I svaret står det blant annet at Telenor på «en klar og tydelig måte burde ha informert TDC og Network Norway om at hastigheten ble strupet fra juni 2011». Telenor reduserte netthastigheten for de andre operatørenes kunder, men mener dette ikke var galt. Selskapet sier operatørene som leide nettet, hadde takket nei til tilbud om høyere hastighet.Aksjen er opp 0,47 prosent til 150,20 kroner.Resultatsesongen nærmer seg slutten, men det betyr ikke at det er helt dødt. Også i dag har flere selskaper sluppet tall for 3. kvartal. Samtlige resultatsaker finner du her!FuncomFuncom melder om et resultat etter skatt på minus 224.000 dollar i 3. kvartal 2015, mot minus 7,0 millioner dollar i samme periode året før.Resultat per aksje ble 0,00 dollar, mot minus 0,08 dollar ved samme korsvei i fjor.Aksjen faller 10,19 prosent til 0,97 kroner fra start, og er nummer to på taperlisten.Awilco LNGAwilco LNG melder om et resultat før og etter skatt på minus 7,3 millioner dollar i 3. kvartal 2015, mot minus 0,3 millioner dollar i samme periode året før.Resultat per aksje ble minus 0,11 dollar, mot 0,00 dollar ved samme korsvei i fjor.Aksjen er foreløpig ikke omsatt.Reach SubseaReach Subsea ASA melder om et resultat før og etter skatt på 2,4 millioner kroner i 3. kvartal 2015, mot 7,5 millioner kroner i samme periode året før.Resultat per aksje ble 0,03 kroner, mot 0,10 kroner ved samme korsvei i fjor.Aksjen er foreløpig ikke omsatt.

Nyheter
Børs