Analytikere tror de byr for lite

Analytikere tviler på at Avance Gas vil få nok aksept for sitt tilbud på Aurora LPG.

Børs

Avance Gas meldte mandag morgen at de vil kjøpe alle aksjene i Aurora LPG, med et oppgjør satt til 0,574 nye Avance-aksjer per Aurora LPG-aksje.Analytikere tviler nå på at Avance Gas vil lykkes med sitt oppkjøps­tilbud, og flere mener prisen er for lav, skriver Dagens Næringsliv.Et bytteforhold på 0,574 Avance Gas-aksje per Aurora-aksje tilsvarer 60 kroner per Aurora-aksje. Det tror Arctics shippinganalytiker, Erik Nikolai Stavseth, ifølge avisen er for lite til at Avance vil klare å komme over en eierandel på 90 prosent.Han indikerer at tilbudet burde tilsvare en aksjekurs 64,70 per aksje, som betyr et bytteforhold på 0,619 Avance-aksje per Aurora-aksje.Arctic-analytikeren Har en kjøpsanbefaling på begge rederiene, med et kursmål på 84 kroner for Aurora og 160 kroner for AvanceOgså Pareto Securities stiller ifølge avisen  spørsmål ved om bud-premien er tilstrekkelig.

Nyheter
Børs