De norske aksjene i USA og Canada

Slik gikk det med de norske aksjene i USA og Canada fredag kveld.

børs, bors, megler
Børs

De amerikanske markedene steg bredt fredag, og for S&P ble det den beste uken så langt i år.I forrige uken stod rentebeskjeden fra FED sentralt, og også fredag var det utsiktene til utviklingen i pengepolitikken som stod i fokus.Flere styremedlemmer i Federal Reserve var på talerstolen torsdag, og de gjentok budskapet fra onsdagens referat fra forrige rentemøte om en gradvis tilstramning av pengepolitikken.For eksempel er Atlanta Fed-sjef Dennis Lockhart «komfortabel med snart å komme seg bort fra nullrente».Dow Jones steg dermed 0,51 prosent til 17.823,81, Nasdaq la på seg 0,62 prosent til 5.104,92, mens S&P 500 steg 0,38 prosent til 2.089,17.Sistnevnte var opp 3,27 prosent i løpet av uken, og satt med det ny ukerekord for 2015. Dow steg 3,64 prosent på ukebasis, mens Nasdaq var opp 3,59 prosent.Slik gikk det md de norske aksjene i USA og Canada:

 

Nyheter
Børs