DNB Markets ser kronen i 9,60 mot euro før jul

Kronen svekker seg mandag. DNB Markets tror på 40 øre til før jul.

krone.jpg
Børs

DNB Markets er mandag ute med oppdaterte rente- og valutaprognoser.På kort sikt øyner meglerhuset en fortsatt svak krone. Likevel er det ifølge oppdateringen et spørsmål om når, ikke hvis, kronen vil styrke seg.- På kort sikt vil sentralbankforventninger tynge kronen. Samtidig venter vi sterkere oljepriser i desember, heter det.9,60 innen julDNB Markets ser kronen i 9,60 mot euro om én måned, og peker på kommersiell etterspørsel etter valuta, samt Norges Banks nedskalering av kronekjøpene.En dollar vil ifølge DNB Markets da koste 9,23 kroner, over 50 øre mer enn i dag.- Reprising av Norges Banks forventninger i en periode med svak likviditet og lave volumer vil også tynge kronen, skriver meglerhuset.Valutastrateg Magne Østnor i DNB Markets er dagens gjest i Økonominyhetene på HegnarTV, med sendestart som vanlig klokken 15:30.9,00 om ett årMen det kan bli bare et blaff. Om 12 måneder venter DNB Markets at EURNOK faller mot 9,00, mens dollaren skal svekke seg til 8,18 kroner.- Ettersom nedsiderisikoen avtar, vil verdsettelsen gjøre kronen mer attraktiv, drevet av høyere oljepriser og økende kommersiell etterspørsel etter kroner, forklarer meglerhuset.EURNOK står i skrivende stund i 9,2143, tilsvarende en svekkelse på rundt tre øre i dagens handel.

 

Nyheter
Næringsliv