- Dollaren vil koste mer enn euro

Stadig flere eksperter venter lik kurs, såkalt paritet, innen utgangen av året. Noe slikt har ikke skjedd siden 2002.

AP Photo
Børs

Nå tror storbanken Barclays at dollaren ikke bare vil koste like mye som en euro neste år, men faktisk gå forbi den europeiske valutaen, skriver DN.– Vi tror høyere styringsrente i USA og påfølgende styrking av dollaren vil være det viktigste på makrofronten i 2016. Det vil ha implikasjoner for inntjeningen, oppsiden og utviklingen for de ulike sektorene i det amerikanske aksjemarkedet, skriver analysesjef Jonathan Glionna fredag ifølge avisen.Barclays tror én euro vil koste 0,95 dollar ved utgangen av 2016. Hvis analysen slår til, innebærer det en appresiering på 11 prosent fra i dag.Sjeføkonom Alan Levenson i storforvalteren T. Rowe Price venter likhet, såkalt paritet, innen utgangen av året. Det har ifølge avisen ikke skjedd siden 2002.– Dollaren har beveget seg mye det siste halvannet året. Det reflekterer en mulig renteheving fra Fed i desember og gradvis heving deretter. Samtidig tror mange at ECB vil iverksette nye stimulansetiltak, sier T. Rowe Price til DN.

Nyheter
Børs