Fredriksen-aksjer faller - aksje stuper på tall

Tall og nyheter er i fokus på Oslo Børs onsdag.

Børs

Oslo Børs opplevde en nervøs morgen onsdag, men siden har pilene stort sett pekt oppover. Ved lunsjtider er hovedindeksen opp 0,43 prosent til 627,53.Det ventes en nyhetstung ettermiddag da det slippes en rekke amerikanske tall i forkant av Thanksgiving-feiringen torsdag.OljeprisenOljeprisen fortsatte å stige svakt onsdag morgen, mens diplomater forsøkte å dempe de geopolitiske spenningene utløst av Tyrkias nedskyting av et russisk krigsfly. Siden har prisen snudd til minus.Nå går Brent-olje (spot) for 45,57 dollar fatet, ned 0,72 prosent.Statoil Statoil-ansatte frykter at enda flere arbeidsplasser enn planlagt kan bli flyttet til lavkostland, og at det etter hvert også vil berøre ingeniørene i selskapet.Rundt 2.000 av selskapets ansatte jobber innen områder som blir vurdert flyttet til et lavkostsenter. I Polen kan Statoil få skattefritak, investeringsstøtte og betalt per arbeidsplass for å opprette et slik senter.Statoil er opp 0,29 prosent til 136,50 kroner.Fredriksen-aksjer fallerDNB Markets kutter anbefalingen på John Fredriksens tankrederi Frontline, men står fast ved salgsanbefalingen på riggselskapet hans Seadrill i kjølvannet av resultatfremleggelsen tirsdag.«Vi gjør etter Q3-rapporten fra Frontline kun mindre justeringer i estimatene for 2016-2017. Endringene for 2015 er noe større og skyldes delvis en svakere utvikling i Q3 enn ventet og delvis at fusjonen nå først reflekteres i estimatene fra Q1 2016. Basert på estimert netto underliggende verdi for det fusjonerte selskapet ett år frem holder vi kursmålet uendret på 28 kroner pr aksje», skriver meglerhuset.Seadrill faller 1,09 prosent til 54,40 kroner, mens Frontline er ned 3,95 kroner til 26,03 kroner.I fusjonssamtaler Genel Energy skal ifølge Sky News være i tidlige samtaler med New African Energy (New Age) om fusjon. Kilder sier ifølge TDN Finans til nyhetstjenesten at dette bare er en av flere samtaler som pågår mellom Genel og andre oljeselskaper.DNO er opp 0,47 prosent til 8,51 kroner.Odfjell Drilling bedre enn ventet Odfjell Drilling melder om et resultat etter skatt på 6,4 millioner dollar i 3. kvartal 2015, mot 17,5 millioner dollar i samme periode året før.  Ifølge Reuters var det ventet et resultat på 4,7 millioner dollar.Aksjen stiger 2,40 prosent til 5,54 kroner.Kapitalmarkedsdag i DNBDNB er opp 0,36 prosent til 111,40 kroner. Banken avholder kapitalmarkedsdag onsdag.Selger kjempepost i AF Gruppen OBOS solgte tirsdag fire millioner aksjer i AF Gruppen ASA (AFG) til kurs 126,50 kroner pr aksje.Salget innbrakte dermed 506 millioner kroner.Antall aksjer som er solgt representerer ca 4,3 prosent av aksjekapitalen, og etter transaksjonen eier OBOS 15.643.841 aksjer, tilsvarende 16,88 prosent av aksjekapitalen.Aksjen stiger 0,39 prosent til 127,50 kroner.RCCL hamstrer egne aksjer Royal Caribbean Cruises Ltd. (RCCL) meldte natt til onsdag at selskapet har gjennomført tilbakekjøpet av egne aksjer for 200 millioner dollar, som ble annonsert 23. oktober.Totalt er det kjøpt 2.103.288 aksjer til kurs 95,0892 dollar pr aksje.RCCL er flat på 800 kroner.NattoPharma NattoPharma fikk et resultat etter skatt i 3. kvartal 2015 på minus 8,1 millioner kroner, mot minus 5,9 millioner i samme kvartal året i forveien.Aksjen stuper 18,88 prosent til 7,22 kroner. Omsetningen er ikke all verden; om lag en million kroner.Så langt i år har NattoPharma falt 26,09 prosent.Interoil InterOil Exploration and Production ASA melder om et resultat etter skatt fra videreført virksomhet på minus 0,1 millioner dollar i 3. kvartal 2015, mot 3,5 millioner dollar i samme periode året før.Aksjen stiger 17,22 prosent til 3,54 kroner.Plasserer ABG-aksjer ABG Sundal Collier har plassert 3.626.400 aksjer fra partnere i firmaet til investorer. Aksjene er solgt til kurs 6,65 kroner.Siste notering er 6,80 kroner, opp 0,29 prosent.Krever nytt KOA-styre Storaksjonærer krever at det blir innkalt til ekstraordinær generalforsamling i Kongsberg Automotive for valg av nytt styre.KOA er opp 1,08 prosent til 5,61 kroner.Spetalen sikret 55 mill. NMG-aksjer Øystein Stray Spetalen er tildelt 55 millioner aksjer i Nickel Mountain Group AB. Emisjonskursen var 1,00 kroner.Siste notering er 1,34 kroner, opp 3,08 prosent.

Nyheter
Børs