Fredriksen i begge retninger - aksje opp 16 prosent på tall

Oslo Børs faller i kjølvannet av nedtur på Wall Street, mens en Fredriksen-trio og Sevan Drilling går kraftig på tall. (Oppdatert 09.15)

Børs

Oslo Børs har som ventet åpnet ned tirsdag. Etter 13 minutters handel faller hovedindeksen med 0,65 prosent til 620,90.«Aksjene på Wall Street endte svakt ned mandag kveld, mens de asiatiske børsene endte blant tirsdag. Finansmarkedene preges av at det er få nyheter som en følge av at resultatsesongen går mot slutten. Her hjemme slipper for øvrig "Fredriksen selskapene"; Seadrill, Frontline og Golden Ocean sine Q3 tall. Dette kan påvirke åpningsaktivitet på Oslo Børs noe. Utvalgte hendelser i dag; Resultater: Seadrill, Frontline, Golden Ocean. Makro: US 2nd est. Q3GDP, S&P Case-Shiller Index, Consumer Confidence», skriver analysesjef Roger Berntsen i dagens morgenrapport fra Netfonds.OljeprisenTirsdag morgen omsettes Brent-oljen (spot) for 45,30 dollar fatet, opp 0,53 prosent, mens WTI-oljen stiger 0,71 prosent til 42,27 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 44,56 dollar ved børsslutt mandag.Les også: Saltvedt: - Tar ikke helt innover seg endringene som skjer Statoil har åpnet dagen ned 0,45 prosent til 132,70 kroner.Det er ventet at Goliat-plattformen, som er verdens største i sitt slag, starter produksjon i Barentshavet før nyttår, skriver The Wall Street Journal.Eni er største operatør på Goliat, og ifølge konsernsjef Claudio Descalzi kan feltet gå break-even med en Brent-oljepris på 55 dollar fatet under den ventede levetiden på 15 år.Eni er operatør på Goliat-feltet med en eierandel på 65 prosent, mens Statoil har den resterende andelen på 35 prosent.Fortsatt legges det frem nye kvartalsrapporter, og tirsdag morgen har vært preget av tall fra flere John Fredriksen-selskaper. Vi noterer oss forøvrig at det er mange røde tall å spore blant de tyngste aksjene tirsdag.Nedskrivninger tynget Seadrill Seadrill melder om et resultat etter skatt på minus 1.900 millioner dollar i 3. kvartal 2015, mot 190 millioner dollar i samme periode året før.Ifølge Reuters var det på forhånd ventet et resultat etter skatt på 215 millioner dollar.Justert nettoresultat i kvartalet ble 136 millioner dollar.Det svake resultatet skyldes i stor grad at selskapet tok nedskrivninger på 1,8 milliarder kroner i kvartalet i forbindelse med investeringer og goodwill. 1,1 milliarder av dette knyttes til nedskrivninger i Seadrill Partners.Aksjen er ned 2,06 prosent til 52,35 kroner fra start, og åpner dagen som nest mest omsatte aksje.Kraftig bedring for Frontline John Fredriksens tankrederi Frontline melder om et resultat etter skatt på 17,6 millioner dollar i 3. kvartal 2015, mot minus 64,4 millioner dollar i samme periode året før.Resultat per aksje ble 0,09 dollar, mot minus 0,60 dollar ved samme korsvei i fjor.Driftsinntektene beløp seg til 121,5 millioner dollar, sammenlignet med 135,6 millioner dollar i 3. kvartal 2014.Aksjen er opp 2,43 prosent til 24,90 kroner.Golden Ocean-smell Golden Ocean melder om et resultat etter skatt på minus 40,7 millioner dollar i 3. kvartal 2015, mot minus 6,2 millioner dollar i samme periode året før.Resultat per aksje ble minus 0,24 dollar, mot minus 0,11 dollar ved samme korsvei i fjor.Driftsinntektene beløp seg til  65,7 millioner dollar, sammenlignet med 19,3 millioner dollar i 3. kvartal 2014.Aksjen faller 2,21 prosent til 13,25 kroner.Bedre fra Sevan Drilling Sevan Drilling Ltd melder om et resultat etter skatt på 26,4 millioner dollar i 3. kvartal 2015, mot minus 21,1 millioner dollar i samme periode året før.Driftsinntektene beløp seg til 98,4 millioner dollar, sammenlignet med 69,8 millioner dollar i 3. kvartal 2014.Akjsen er opp 12,07 prosent til 6,78 kroner, og topper vinnerlisten soleklart på morgenkvisten. Fra start var aksjen opp 15,70 prosent.Doblet underskuddet Next Biometrics Group melder om et resultat etter skatt på minus 29,9 millioner kroner i 3. kvartal 2015, mot minus 14,5 millioner kroner i samme periode året før.Driftsinntektene beløp seg til 199.000 kroner, sammenlignet med 1,6 millioner kroner i 3. kvartal 2014.Aksjen har vært volatil i høst, og tirsdag er den ned 8,17 prosent til 118 kroner.Thinfilm Thinfilm skriver i en fersk børsmelding at selskapet gjør endringer i ledelsen. Erwan Le Roy er utnevnt til SVP, det vil si strategic marketing og general manager for sensor proucts.Samtidig er Dr. Peter Fischer blitt forfremmet til COO for Thinfilm og vil ha ansvar for å overvåke produksjon og logistikk.Aksjen er opp 0,26 prosent til 3,79 kroner.

Nyheter
Børs