God stemning på børsene i Asia

De fleste av de asiatiske børsene klatrer markert oppover torsdag morgen.

Kvinne smiler ved børsen i Sør-Korea - Foto: AP
Børs

I New York føyk børsene i været onsdag kveld, etter rentenyheter fra Federal Reserve. Torsdag morgen er det god stemning også i Asia.Ifølge rentereferatet fra Fed er en renteheving i desember passende. De påpekete imidlertid at de ikke vil gi noen fullstendig garanti for en renteøkning, men fremhevet dog at det må uventede hendelser eller svake økonomiske data til for at en heving ikke skal skje.- Farten på økningen er mye viktigere enn renteøkningen i seg selv. Hvis en heving skjer gradvis, får både markedet, investorer og forbrukere tid til å respondere og tilpasse seg. Det er den ideelle måten, og det er definitivt det Fed nå forsøker å oppnå, sier Angus Gluskie i White Funds Management til Bloomberg News.I Japan klatrer Nikkei torsdag 1,14 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er opp 0,93 prosent.Shanghai Composite i Kina faller derimot 0,04 prosent, mens CSI 300-indeksen er opp 0,14 prosent. Hang Seng i Hong Kong stiger 1,18 prosent. Kospi i Sør-Korea er opp 0,94 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia stiger 2,13 prosent, og Straits Times i Singapore klatrer 1,07 prosent.

Nyheter
Børs