Har lagt frem milliardkrav

Songa Offshore har mottatt krav på 1,75 milliarder kroner fra Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co.

Bjørnar Iversen, Songa Offshore. Foto: Iván Kverme/Finansavisen.
Børs

Songa Offshore har mottatt krav fra Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co. (DSME) angående Songa Equinox, opplyses det i en melding.Kravet er på 179 millioner dollar, samt krav om tilbakebetaling av dagmulkt på til sammen 22 millioner dollar. De to kravene på totalt 201 millioner dollar, tilsvarer 1,75 milliarder kroner.Saken gjelder ifølge meldingen påståtte kostnadsoverskridelser og merarbeid i forbindelse med riggen, på grunn av det DSME påstår var feil og mangler i designdokumentet.Songa Offshore mener på sin side at det ikke er noe substans i klagene fra DSME. De peker på at DSME er ansvarlig for forsinkelser, og mener forsøkene på å få dekket kostnadsoverskridelsene er meningsløse ettersom konstruksjonskontrakten var en såkalt «turn-key»-kontrakt.Les hele meldingen her.

Nyheter
Børs