Har lagt frem nytt milliardkrav

Songa Offshore har mottatt krav på 1,5 milliarder kroner fra Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co. Nå skal det vurderes motkrav.

Bjørnar Iversen, Songa Offshore. Foto: Iván Kverme/Finansavisen.
Børs

Songa Offshore har mottatt et nytt krav fra Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co. (DSME) angående Songa Equinox, opplyses det i en melding.Kravet er på 150 millioner dollar, samt krav om tilbakebetaling av dagmulkt på til sammen 22 millioner dollar. De to kravene på totalt 172 millioner dollar, tilsvarer cirka 1,5 milliarder kroner.Ifølge meldingen er det ikke vesentlig forskjell mellom de nye kravene og kravene som ble lagt frem 16. november.Saken gjelder påståtte kostnadsoverskridelser og merarbeid i forbindelse med riggen, på grunn av det DSME påstår var feil og mangler i designdokumentet.Songa Offshore mener på sin side at det ikke er noe substans i klagene fra DSME. De peker på at DSME er ansvarlig for forsinkelser, og mener forsøkene på å få dekket kostnadsoverskridelsene er meningsløse ettersom konstruksjonskontrakten var en såkalt «turn-key»-kontrakt.I forbindelse med status av Cat D-prosjektet og situasjonen med DSME vil Songa Offshore nå også gjennomføre en full juridisk gjennomgang av prosjektet, og selskapet vurderer et motkrav av betydelig størrelse.Les meldingene her og her.

Nyheter
Børs