Her kom BNP-sjokket på oppsiden

Myndighetene i Singapore regnet med en BNP-vekst på 0,1 prosent i 3. kvartal. Fasiten ble nesten to prosents vekst.

Foto: AP
Børs

Til tross for det kraftige veksthoppet går økonomien i Singapore i 2015 mot den svakeste veksten siden finanskriseåret 2009. BNP-veksten fra 2. til 3. kvartal var på 1,9 prosent, etter en kontraksjon på 2,6 prosent kvartalet før. Mens myndighetene operererte med estimert vekst på 0,1 prosent, var konsensus blant analytikerne ifølge TradingEconomics.com null-vekst. Sammenlignet med 3. kvartal i 2014 var vekstraten 1,9 prosent, mot 2,0 prosent kvartalet før. Her var både mynidghetenes anslag og konsensusestimatet til analytikerne en vekst på 1,4 prosent. FNs nettsted Globalis opplyser at Singapore som er blitt et internasjonalt bank- og finanssentrum, frem til 1996 ble betraktet som et utviklingsland Siden begynnelsen av 1990-årene har landet satset på utvikling av servicenæringer som handel, finans, samferdsel og turisme. Ifølge Globalis regnes landet i dag som det ledende finanssenteret i Sørøst-Asia, og Singapore har de senere årene satset på bio- og nanoteknologi, samt farmasøytisk industri.  

 

Nyheter
Næringsliv