- Ikke gjort sin juridiske hjemmelekse

Advokat Cato Schiøtz i advokatfirmaet Schjødt reagerer på at tidligere Vimpelcom-sjef Jo Lunder er invitert til høring i Vimpelcom-saken.

Børs

– Jeg er overrasket over at komiteen ikke har gjort sin juridiske hjemmelekse, sier Cato Schiøtz til DN, og peker på to spørsmål.– Én: har kontroll- og konstitusjonskomiteen i det hele tatt kompetanse til å kalle inn noen som helst, eller er det kun et domstolsanliggende? Og to: gitt at de har en slik kompetanse, som jeg tror de ikke har, kan de bruke det til å kalle inn en som er under etterforskning og siktet? Det tror jeg heller ikke, sier Schiøtz, ifølge avisen.Komiteens leder Martin Kolberg mener Schiøtz delvis bruker feil forutsetninger.– Det må være en meningsinkurie fra Schiøtz. Vi innkaller ingen i saken, men inviterer dem til å forklare seg i en viktig samfunnssak, sier han til DN.Kolberg sier komiteen har vært bevisst at Lunder fortsatt er siktet, men et enstemmig møte valgte likevel å invitere ham.– Begrunnelsen er at han kan kaste lys over hva som har skjedd, og dermed være med på å danne grunnlag for komiteens vurdering av om departementet og statsråden har holdt seg tilstrekkelig informert om Telenors ansvar for eventuell korrupsjon i Vimpelcom, sier han ti avisen.

Nyheter
Børs