IMF kan jekke ned Kina

Mye tyder på at yuan blir med i valutakurven når Det internasjonale pengefondet skal justere Spesielle trekkrettigheter, men valutaen kan få en mindre vekt enn ventet.

International Monetary Find (IMF) Managing Director Christine Lagarde (AP Photo/Geraldo Caso Bizama)
Børs

Kina har lenge ivret for å få yuan inn i Det internasjonale pengefondets (IMF) valutakurv med Spesielle trekkrettigheter (SDR). Les også: Kina slår til mot kapitalfluktMye tyder på at Kina vil få en plass i kurven med sine yuan når IMF reviderer SDR-kurven den 30. november. Både IMF-sjef Christine Lagarde og Japans finansminister Taro Aso har stilt seg positive til at yuan inkluderes i kurven. Samtidig sier kilder Reuters har snakket med, at yuan trolig vil få en mindre vekt enn ventet.

Nyheter
Næringsliv