Investor håver inn 250 mill. på Acano-salg

Investor Jan Chr. Opsahl og sønnen sitter igjen med en gevinst på over 250 millioner kroner etter salget av Acano til Cisco.

F.v: Christian Berg, Jan Christian Opsahl, Øystein Stray Spetalen og Peter Ruzicka. Foto: Finansavisen.
Børs

Fredag ble det kjent at den amerikanske it-giganten Cisco kjøper det norsketablerte it-selskapet Acano for 700 millioner dollar bare tre år etter at selskapet ble etablert.– Det er nok norgesrekord det der på 2,5 år. I Tandberg tok det 20 år å bygge opp noe tilsvarende, ting snurrer litt fortere nå gitt, sier Jan Chr. Opsahl til DN, med henvisning til såkalte «unicorn companies», oppstartsselskaper som Über og Airbnb som prises til over en milliard dollar på svært kort tid.– Det er rart å reflektere over det for oss tradisjonelle forretningsfolk. Men jeg var så heldig at jeg fikk være med disse gutta, og det har vært et eventyr, sier Opsahl med henvisning til Acano-gründerne Fredrik Halvorsen (41), Odd Johnny «OJ» Winge (40) og Geir Langfeldt Olsen (42) som han i sin tid ansatte i ledende posisjoner i Tandberg.– Jeg ble jo fortalt at jeg var tjukk i huet som ansatte en så ung konsernsjef, sier Opsahl til avisenHalvorsen var bare 31 år da han overtok sjefsstolen i Tandberg.Opsahl er i dag er stolt av å ha gitt de tre tidligere McKinsey-konsulentene stort ansvar i ung alder som ledere i Tandberg.– Jeg kan ikke skryte av Acano, det er det de som har gjort, men jeg kan skryte av at jeg lærte dem å drive butikk og bygge opp bedriftskultur, sier Opsahl til DN.

Nyheter
Børs