- Investorer tror bunnen er nådd, så brenner de seg gang på gang

Oljeprisfall gjør investorene pessimistiske.

børs, bors, megler
Børs

Hedgefond har blitt mer pessimistiske i takt med at oljeprisen igjen flørter med 40-dollarnivået for første gang siden august, skriver Bloomberg.- Spekulantene forsøker å sette bunnen, men brenner seg gang på gang, sier Michael Lynch, president for Strategic Energy & Economic Research i Winchester, Massachusetts, til nettstedet.Antall pengeforvaltere som ligger short på råolje, steg 21 prosent uken som endte 10. november, viser tall fra Commodity Futures Trading Commission.I samme periode falt netto lange posisjoner med 16 prosent.- Det har vært bekymring for tilbudsoverskudd i markedet en stund nå. Denne ble styrket av IEA rapporten, sier Lynch.Oljelagrene i utviklede land har økt til nesten 3 milliarder fat på grunn av massive forsyninger fra både Opec og ikke Opec-produserende land, skriver IEA i rapporten som ble lagt frem 13. november.Managing director i ESAI Energy Inc., et konsulentselskap i Wakefield, Massachusetts, Sarah Emerson støtter det pessimistiske synet.- Vi tror de neste månedene vil bli svake, sier Emerson til Bloomberg.

Nyheter
Børs