Juledrevet prisoppgang

Lakseprisene har steget med 3-4 kroner den siste uken.

Nordlaks i Stokmarknes. Ansatt med røde arbeidshansker, holder en laks. Foto: Marte Christensen / NTB scanpix
Børs

Spotprisene på fersk laks er opp med 3-4 kroner fra forrige fredag, skriver TDN Finans.- Industrien kjøper fortsatt inn til juleproduksjonen. I tillegg er det litt mindre volumer ettersom den verste luseslaktingen nå er over. Det er generelt god stemning, sier en eksportør til IntraFish.- Dette ser vi hvert år. Prisene stiger inn mot desember, så faller de plutselig tilbake. De kommer nok ikke til å stige fem kroner til, men de kan fort falle tilbake både fem og ti kroner.En annen aktør forteller til Intrafish at det er forventninger til at prisene vil holde seg gode en stund til.- Det er snart jul, og det er ikke utsikter til noen store økninger i opptaket, sier han.

Nyheter
Børs