Lakseselskap: - Hadde uansett planer om å redusere

Mattilsynet kunngjorde torsdag at de har sendt ut varsler om halvert produksjon på åtte lokaliteter for oppdrettslaks.

Børs

To av lokalitetene, Setevika og Setevika Nord, tilhører Salmar. Også Marine Harvest og Lerøy Midt har fått varsler.LES OGSÅ: Mattilsynet halverer lakseproduksjon på grunn av lakselusDirektør for oppdrett Olav-Andreas Ervik i Salmar understreker at selskapet uansett hadde planer om å redusere utsettet på lokaliteten neste år, uavhengig av varslene.Samtidig innebærer varselet at smoltutsettet på lokaliteten blir ytterligere redusert.- Lokaliteten er nå tom, men vi hadde en plan om redusert utsett av smolt i mars. Dette blir nå ytterligere redusert betydelig, sier Ervik til TDN Finans.Ifølge nyhetsbyrået understreker han samtidig at det blir kompensert med økt utsett på andre lokaliteter, så slaktevolumet til Salmar ikke blir påvirket av hendelsene.- Dette vil ikke få noen betydning verken økonomisk eller med tanke på slaktevolum, sier Ervik til nyhetsbyrået.Til Intrafish sier analytiker Kolbjørn Giskeødegård i Nordea Markets at varslene om redusert biomasse på Nordmøre er som ventet, og at mindre volumkapasitet støtter troen på høye laksepriser de neste to årene.-Dette er som ventet etter denne høsten. De nye varslene understreker at det blir lavere vekst framover, og de siste som kom i dag vil slå ut på voluma i 2017, sier Giskeødegård til IntraFish.Også Marine Harvest og Lerøy Midt har fått varsler om redusert produksjon av Mattilsynet.Akkurat nå: Salmar er 2,15 prosent opp, mens Lerøy Seafood og Marine Harvest stiger hhv. 1,69 og 0,86 prosent.

Nyheter
Børs