- Lave priser vil redusere reserver

Påviste olje- og gassreserver i USA nådde rekordnivåer i 2014.

Når den amerikanske oljeindustrien klarer å utvinne olje og gass fra skifer og andre harde bergarter, fører det til en energirevolusjon der den energihungrige supermakten blir selvforsynt med gass. Her fra en skiferoljebrønn utenfor Midland, Texas. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix
Børs

Vedvarende lave priser på råolje og naturgass i 2015 har begrenset boring etter olje og naturgass og gjort driftsøkonomien dårligere. Dette er ventet å redusere olje- og naturgassreservene pr utgangen av 2015.Det fremgår av en melding fra Det amerikanske energidepartementets statistikkfløy, EIA, offentliggjort mandag kveld, ifølge TDN Finans.Det amerikanske energidepartementets endelige statistikk for 2014 viser at påviste naturgassreserver i USA økte med ti prosent i 2014, og satte med det ny rekord på 388,8 billioner kubikkfot.Påviste oljereserver steg ni prosent i 2014, og gikk med det over totalt 39 milliarder fat for første gang siden 1972, fremgår det.

Nyheter
Børs