Mangler prosjekter, rører ikke utbyttet

Under Statoils høstkonferanse mandag sier Statoils konsernsjef Eldar Sætre at dersom selskapet skulle prioritere annerledes med tanke på utbytte, måtte Statoil hatt prosjekter som midlene kan brukes på.

Børs

-Vi har opprettholdt utbyttet, og hvorfor skulle vi ikke det? Nøkkelproblemet for oss og industrien er ikke utbyttet eller kapasiteten til dette, det er lønnsomheten, kostnadene og kapitaleffektiviteten som er problemet. Det er koden vi må knekke, sier konsernsjef Eldar Sætre i Statoil ifølge TDN Finans. Vi trenger investorenes penger og dette er basert på en forutsigbar utbyttepolitikk, sier han.Se også: Statsminister Erna Solberg talte på Statoils høstseminarPå spørsmål om hvorvidt selskapet ikke kunne prioritert annerledes, slik blant annet fagforeninger har tatt til orde for, svarer Sætre:-For å gjøre det ville vi trenge prosjekter, noe vi ikke har pr i dag. Utbyttepolitikken er en del av en fornuftig finansiell politikk i selskapet, sier han.

Nyheter
Børs