Mattilsynet halverer lakseproduksjon på grunn av lakselus

- De har hatt langvarige lakselusoverskridelser, sier Mattilsynet.

Nordlaks i Stokmarknes. Laks på rekke og rad.
Børs

Mattilsynet har sendt ut varsler om halvert produksjon på åtte lokaliteter, fem i Møre og Romsdal og tre i Nord-Trøndelag. Varselet gjelder fra våren 2016 til våren 2018.Det fremkommer av en melding torsdag, ifølge TDN Finans.Nyhetsbyrået peker på at én av lokalitetene tilhører Marine Harvest mens Lerøy Midt og Salmar Organic eier to hver. Emilsen Fisk (to lokaliteter) og Midt Norsk Havbruk (én) har også fått varsel.- De har hatt langvarige lakselusoverskridelser og derfor har de fått varsel, forteller Bjørn Røthe Knudtsen, regiondirektør i Mattilsynet i meldingen.Til sammen 21 varsler om redusert oppdrettsproduksjon er til nå sendt ut.Flere er under vurdering uten at konklusjonen er klar.

Nyheter
Børs