Meglerhus: Dette er dårlige nyheter

Tallknuserne i Arctic Securities og Pareto Securities er ikke imponert over mandagens nyheter.

Arctic-sjef Mads Syversen
Børs

Arctic Securities og Pareto Securities mener at budsjettenigheten mandag kveld, som blant annet innebærer at det innføres en ny avgift på flyreiser, er negativt for inntjeningen til Norwegian Air Shuttle og SAS.Ifølge TDN Finans fremgår det av oppdateringer fra meglerhusene tirsdag.Budsjettenigheten innebærer at det i budsjettet for 2016 hentes ut én milliard kroner i ny avgift på flyreiser.Pareto Securities venter at flyselskapene vil overføre den økte skatten til sine kunder, og meglerhuset venter at dette vil påvirke flyreiseetterspørselen noe.Tirsdag faller Norwegian-aksjen 3,23 prosent til 294 kroner mens SAS omsettes for 18,50 kroner, ned 0,54 prosent.

Nyheter
Børs