Meglerkjempe ser oljeprisen opp 20 dollar

Storbank og meglerkjempen Barclays tror oljeprisen har nådd bunnen.

Børs

– Prisene må opp for å møte fremtidig etterspørsel, sier Cohen til DN.Selv om Barclays-toppen tror bunnen er nådd for denne gang, tror han prisene kan slepe seg langs bunnen ganske lenge før de snur.En v-aktig oppgang – bratt fall etterfulgt av kraftig oppgang – er ifølge Cohen usannsynlig, ifølge avisen, mene mener det skyldes vekstutsiktene i verdensøkonomien, som en rekke analysemiljøer venter vil bli beskjedne neste år.Barclays venter at oljeprisen vil stige svakt gjennom vinteren og ligge på 60-tallet en gang på forsommeren.Det betyr i følge DN at på denne tiden neste høst kan prisen være oppe i 70 dollar fatet, en oppgang på over 50 prosent. Deretter flater den ut mot 2020.– Dette er omtrent på linje med prognosene fra Det internasjonale energibyrået, sier Cohen til avisen.

Nyheter
Børs