Nedskrivninger senket Fredriksens Seadrill

John Fredriksens Seadrill har levert tallene for 3. kvartal 2015.

Børs

Seadrill melder om et resultat etter skatt på minus 1.900 millioner dollar i 3. kvartal 2015, mot 190 millioner dollar i samme periode året før.Ifølge Reuters var det på forhånd ventet et resultat etter skatt på 215 millioner dollar.Justert nettoresultat i kvartalet ble 136 millioner dollar.Resultat per aksje ble minus 3,70 dollar, mot 0,31 dollar ved samme korsvei i fjor. Det var på forhånd ventet et resultat per aksje på 0,44 dollar.Resultatet før skatt ble minus 1.866 millioner dollar, sammenlignet med 229 millioner dollar året før. Analytikerne hadde spådd et resultat før skatt på 262 millioner dollar.Driftsresultatet ble minus 291 millioner dollar, mot pluss 461 millioner dollar året før. Driftsresultat var ventet på 311 millioner dollar.Driftsinntektene beløp seg til 985 millioner dollar, sammenlignet med 1.293 millioner dollar i 3. kvartal 2014. Det var på forhånd ventet en omsetning på 1.008 millioner dollar.Det svake resultatet skyldes i stor grad at selskapet tok nedskrivninger på 1,8 milliarder kroner i kvartalet i forbindelse med investeringer og goodwill. 1,1 milliarder av dette knyttes til nedskrivninger i Seadrill Partners. For Seadrill Group er den samlet ordrereserven 12 milliarder dollar. Seadrill Group er definert som alle selskaper som konsolideres i Seadrill Limited samt Seadrill Partners og SeaMex.Seadrill venter at EBITDA i fjerde kvartal 2015 vil bli 30 millioner dollar lavere enn i tredje kvartal.Her er rapporten og presentasjonen.

Nyheter
Børs