Nervøs start på New York-børsen

Investorene på Wall Street tolker dagens økonomiske nyheter.

wallstreet.jpg
Børs

To minutter etter at handelen tok til på New York-børsen har den teknologitunge Nasdaq-indeksen lagt på seg 0,02 prosent og står i 5.106,12 poeng, mens Dow Jones står i 17.819,69 poeng etter en nedgang på 0,02 prosent.Legemiddelgigantene Pfizer og Allergan er nå enige om å slå seg sammen.Samlet selskapsverdi er rundt 160 milliarder dollar, tilsvarende nesten 1.400 milliarder kroner.OljeUnder Statoils høstkonferanse mandag påpekte direktør i Det internasjonale energibyrået (IEA) at det er for tidlig si om investeringene innen olje og gass vil øke i 2017, melder TDN Finans.IEA venter fortsatt fall i investeringene i 2016, etter en nedgang på 20 prosent i 2015.Energibyrået spår imidlertid så en gradvis oljeprisvekst mot 80 dollar fatet i 2020.Chicago FEDChicago Federal Reserve Banks nasjonale aktivitetsindeks var endte på minus 0,04 i oktober. Ifølge TDN Finans var det ventet en positiv indeks på 0,05.Indeksen er et vektet snitt av 85 indikatorer som skal illustrere den helhetlige økonomiske aktiviteten og inflasjonspresset i økonomien.

Nyheter
Børs