Nyheter sender aksje kraftig ned på rød Oslo Børs

Oslo Børs står i rødt onsdag morgen.

Illustrasjonsfoto: AP Photo
Børs

Terrorfrykt grep børsene i New York tirsdag kveld. Onsdag morgen har det vært mye fokus på en antiterroraksjon nord for Paris, og det meldes om flere drepte.Oslo Børs åpner ned onsdag morgen.Etter drøye 20 minutters handel står hovedindeksen i 619,98, ned 0,33 prosent, og det er hittil omsatt aksjer for 292 millioner kroner.Ellers i Europa er det også mye rødt. Den franske CAC40-indeksen faller 0,90 prosent, mens DAX i Frankfurt er ned 0,56 prosent. FTSE 100 i London faller 0,59 prosent.OljeprisenBrent-oljen stiger mandag 0,50 prosent til 44,17 dollar fatet, mens WTI-oljen er opp 1,38 prosent til 41,23 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 43,66 dollar fatet ved børsslutt tirsdag.Statistikk fra American Petroleum Institute (API) viste tirsdag kveld at råoljelagrene falt med 0,5 millioner fat i forrige uke.Onsdag ettermiddag offentliggjøres tilsvarende tall fra USAs energiinformasjonskontor (EIA), og det er ifølge Bloomberg News og TDN Finans ventet en lagerbygging på to millioner fat.Irans oljeminister Bijan Namdar Zanganeh uttalte tirsdag at landet ikke vil søke godkjennelse fra Opec før det øker eksporten når sanksjonene mot landet blir opphevet.- Markedet er fortsatt under press fordi historien om overtilbud fortsetter. Oljeprisene vil trolig holde seg rundt dagens nivåer, sier investeringssjef i Ayers Alliance Securities, Jonathan Barratt, til nyhetsbyrået.Energikonsulentfirmaet Ritterbusch & Associates er ifølge The Wall Street Journal mer negative, og tror WTI-prisen kan komme til å teste bunn-nivåene fra august på 37,75 dollar fatet allerede i løpet av neste uke.De viser til skuffende økonomiske data fra Kina, Europa og Japan, og rapporter om at råoljetankere ligger og venter på å losse.Statoil faller 0,15 prosent til 132,60 kroner.Milliardtap Kjell Inge Røkkes Aker tapte nesten 2,5 milliarder kroner i 3. kvartal. I samme periode i fjor endte nettoresultatet på 204 millioner kroner. Nettoverdiene (NAV - net asset value) i Aker ASA og holdingselskaper (Aker) falt ifølge rapporten 10,0 prosent til 18,9 milliarder kroner i 3. kvartal, sammenlignet med tall for 2. kvartal etter fordeling av utbytte.Nyheten sender aksjen ned 1,16 prosent til 170,00 kroner.Kvitter seg med aksjer Scatec AS og Itochu Corp. har hver kvittet seg med 8 millioner aksjer i Scatec Solar, tilsvarende totalt 16 millioner aksjer, til en kurs på 42,00 kroner.Det meldes også at Johan H. Andresens Ferd nå har kjøpt seg inn i selskapet med 4.761.900 aksjer, tilsvarende en eierandel på 5,08 prosent.Scatec Solar faller 7,10 prosent til 41,90 kroner. Det er omsatt Scatec Solar-aksjer for 679 millioner kroner, noe som gjør den til dagens hittil mest omsatte.Gode nyheter En oversiktsstudie fra Universitetet i Maastrichs, viser at K-vitamin er viktig for å forhindre blodåreforkalkning og at den nye generasjon av blodfortynnende legemidler er tryggere enn forgjengerne Det er gode nyheter for NattoPharma, som er leverandør av MenaQ7® vitamin K2.Aksjen stiger 8,86 prosent til 10,20 kroner.Ga topplinjen et løft Aqua Bio Technology økte inntektene betydelig i 3. kvartal.Selskapet meldte også om et resultat før og etter skatt på 2,90 millioner kroner i 3. kvartal 2015, mot 2,19 millioner kroner i samme periode året før.Aksjen stiger 2,81 prosent til 18,30 kroner.

Nyheter
Børs